Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

FPS Creator X10 / Config Control Panel

Author
Message
Jeremiah
13
Years of Service
User Offline
Joined: 9th Sep 2006
Location:
Posted: 17th Oct 2007 00:32
I am not sure if this has been adressed, but will x-10 have a control panel system to allow the players (after the game is built) to change the key, video settings, soung settings,...)

Thanks
Nicholas Primiano
13
Years of Service
User Offline
Joined: 26th Nov 2006
Location: Turn Around
Posted: 18th Oct 2007 05:28
Not sure but I think its a good idea.

<\(nprim)/>
Snipesoul
12
Years of Service
User Offline
Joined: 29th Aug 2007
Location: Somewhere in New York...
Posted: 18th Oct 2007 07:31
Yeah, we should have something like that. And we should also be able to control what options you want in the menu. Just another idea...
BOU
12
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Oct 2007
Location:
Posted: 18th Oct 2007 18:50
should also make a better multiplayer game engine cuz so the game list when you try and join a game should be liek the gamespy ones from liek halo and stuff!
shadow651
12
Years of Service
User Offline
Joined: 15th Apr 2007
Location: kicking it with my hommie darth V
Posted: 18th Oct 2007 20:45
i don't think we're getting options on the first version
Slayer222
13
Years of Service
User Offline
Joined: 19th Mar 2007
Location: Wherever I feel like
Posted: 18th Oct 2007 21:46
liek totally dude

EOT
[img][/img]
Check it out here: http://eliteops.piczo.com/?cr=6&rfm=y
Conjured Entertainment
AGK Developer
14
Years of Service
User Offline
Joined: 12th Sep 2005
Location: Nirvana
Posted: 19th Oct 2007 00:55
You will be able to edit the values via FPI scripts.
You will need to script the panel yourself, but it will be possible.

Don't forget to visit Conjured Entertainment
Jeremiah
13
Years of Service
User Offline
Joined: 9th Sep 2006
Location:
Posted: 20th Oct 2007 23:44 Edited at: 20th Oct 2007 23:47
that is what I can't understand, of all of the other things this can do, why no control panel??? This is the most common aspect of any game created in the last 17 years, but fpsc or fpsc x-10 doesn't have it.

Seems kind of challanged.

You can't script a panel btw, you would have to program it and scripting and programming are a whole lot different.

The people who are playing your game like to be able to adjust the controls to fit how they play better.

Some players prefer to fire with the ctrl key while other prefer the space bar... ETC I was watching an FPSC game on youtube and the people were bashing it because of this exact issue.

I really wish lee or someone would address questions like these, I know the program is cheap, but we should still be able to get some sort of recognition from the higher ups one way or the other about something I and some of you see as extremely important, more important than MP.
Slayer222
13
Years of Service
User Offline
Joined: 19th Mar 2007
Location: Wherever I feel like
Posted: 21st Oct 2007 00:39
you think that's a problem?!?! look at games from 5 years ago. Most of them had vehicles, good fights (you no what I mean), turrets, good MP, good animations and good effects, even X10 doesn't over most of those and its requirements are ridiculous. The Q3 engine could make a better game than X10 and still run well on a 98,
*Slayer_2

EOT
[img][/img]
Check it out here: http://eliteops.piczo.com/?cr=6&rfm=y
Dr Parsnips
12
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Jul 2007
Location: London
Posted: 21st Oct 2007 02:09 Edited at: 21st Oct 2007 02:11
this seems a little unfair, if you really wanted theses things, you could always learn to code dark basic and edit the source code, or just switch to dark basic, the fact is that you can create a decent looking game without having to know any code, obviously there not going to be high end as without knowledge of code, you can't customize your game that way. take it for what it is....fun!

HMMMMMMM
Jeremiah
13
Years of Service
User Offline
Joined: 9th Sep 2006
Location:
Posted: 21st Oct 2007 02:46
Yes, he is to picky. But I am asking for one thing that should be integrated.
Slayer222
13
Years of Service
User Offline
Joined: 19th Mar 2007
Location: Wherever I feel like
Posted: 21st Oct 2007 04:39
Picky? you would really prefer a tiny little feature, that can already be done in FPSC with a 3rd party program, over performance? That is just sickening IMO. Sure it may be for fun for some, but some want to make a game of commercial quality. Looking at FPSC as a means of entertainment is really strange to me, the buggy-ness, and performance problems are quite a block if you want fun IMHO. And what good would re-coding the engine do, may I ask? Maybe I could add new features, but lee would have already made as many reasonable tweaks as possible. I'm just suggesting that more time should be given to performance than to features, how many copies of Half-life would have been sold if it had system specs like X10? And I doubt X10 can make a game even close to half-life. No need to bite my head off, especially when my suggestion is just as reasonable as yours, if not more?
*Slayer_2

EOT
[img][/img]
Check it out here: http://eliteops.piczo.com/?cr=6&rfm=y
Jeremiah
13
Years of Service
User Offline
Joined: 9th Sep 2006
Location:
Posted: 21st Oct 2007 06:05
The difference between fpsc and Halo, is that half-life doesn't use basic as its core. To top it off you are using an application built with basic to create a game on top of that language that is then being ported back to the language to be compiled at run time.

This is a drag and drop editor and while yes, they can do more especially since the requirements aren't as big a deal with x-10 as all of the computer will be high-end, but most of what your asking for isn't really possible and if you want to make a high-end game you need to move on to the quake 3 engine.

I am wanting normal basic functionality, and whatever features they can build in.

I also want a better scripting language with more features than what is being offered in fpsc which is limited in functionality for scripting together scenes. I want if, while, for, type capability
Slayer222
13
Years of Service
User Offline
Joined: 19th Mar 2007
Location: Wherever I feel like
Posted: 21st Oct 2007 22:52
It would be more like moving back to the Q3 engine. But I was simply stating that I would prefer performance over features. Agree or disagree, it doesnt matter.
*Slayer_2

EOT
[img][/img]
Check it out here: http://eliteops.piczo.com/?cr=6&rfm=y
Jeremiah
13
Years of Service
User Offline
Joined: 9th Sep 2006
Location:
Posted: 22nd Oct 2007 00:02
Yes, better performance would be nice
Jeremiah
13
Years of Service
User Offline
Joined: 9th Sep 2006
Location:
Posted: 22nd Oct 2007 17:25
Also, where is this third part plugin that supposedly gives you a configuration panel.
Slayer222
13
Years of Service
User Offline
Joined: 19th Mar 2007
Location: Wherever I feel like
Posted: 22nd Oct 2007 17:41 Edited at: 22nd Oct 2007 17:41
Phoenix Protection applications and there is one more that is better but it slips my mind ATM, NVM It's FPS Pack,
*Slayer_2

EOT
[img][/img]
Check it out here: http://eliteops.piczo.com/?cr=6&rfm=y
force master
12
Years of Service
User Offline
Joined: 21st Sep 2007
Location:
Posted: 22nd Oct 2007 23:43
Those don't give you the ability to have a control panel for your game. From what I understand those are just installers and programs for protecting your game.

What he is referring to is something like this.

Slayer222
13
Years of Service
User Offline
Joined: 19th Mar 2007
Location: Wherever I feel like
Posted: 23rd Oct 2007 01:07
LOL! but they also give you the option panel too.

EOT
[img][/img]
Check it out here: http://eliteops.piczo.com/?cr=6&rfm=y
force master
12
Years of Service
User Offline
Joined: 21st Sep 2007
Location:
Posted: 23rd Oct 2007 02:00
Do they work with 1.07? and can you redesign and modify the control panel?
Slayer222
13
Years of Service
User Offline
Joined: 19th Mar 2007
Location: Wherever I feel like
Posted: 23rd Oct 2007 04:21
Probably with some work, and I don't know which versions they work on though.

EOT
[img][/img]
Check it out here: http://eliteops.piczo.com/?cr=6&rfm=y
force master
12
Years of Service
User Offline
Joined: 21st Sep 2007
Location:
Posted: 23rd Oct 2007 05:31
Well if they don't work with ver. 1.07 then the products are worthless
Slayer222
13
Years of Service
User Offline
Joined: 19th Mar 2007
Location: Wherever I feel like
Posted: 23rd Oct 2007 06:05
no, you don't need to use V1.07 Lots of people use emptys mod.

EOT
[img][/img]
Check it out here: http://eliteops.piczo.com/?cr=6&rfm=y
Jeremiah
13
Years of Service
User Offline
Joined: 9th Sep 2006
Location:
Posted: 23rd Oct 2007 06:06
empty's what?
Slayer222
13
Years of Service
User Offline
Joined: 19th Mar 2007
Location: Wherever I feel like
Posted: 23rd Oct 2007 17:24
its a mod that allows you to have variables and allies, it runs off of V1.

EOT
[img][/img]
Check it out here: http://eliteops.piczo.com/?cr=6&rfm=y
Black Terror
14
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Mar 2006
Location: Pulse Game Development
Posted: 3rd Nov 2007 01:22
Hopefully users will be able to choose their own settings. I am pretty sure that TGC will not see many extended licenses being sold. Not many people will buy a 1000 dollar license if their game can not be more user friendly as the requirements are already killer.


Custom graphics, textures, and segments

Login to post a reply

Server time is: 2020-03-28 15:19:57
Your offset time is: 2020-03-28 15:19:57