Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

The 20 Line Challenge / Add snow to the Windows Desktop, (Requires BlueGui)

Author
Message
MSon
15
Years of Service
User Offline
Joined: 13th Jul 2004
Location: Earth, (I Think).
Posted: 28th Jan 2008 01:48 Edited at: 28th Jan 2008 02:03
This makes "Snow" fall on your Desktop, (See Pic Below)

Requires BlueGui, and an image of Snow or a SnowFlake, (Maximum Snowflake Size = 50x50), My snowflake Pic is attached to the post below, (50x50 bmp)

Its actually about 23 lines of code, but if you remove all the rems and spaces, then it would be 20



you could if you wanted change the picture to anythink, falling sheep or cows maybe, but just remember black is transparant.

Let me know what you think

Everyone Be Cool, You, Be Cool.

Attachments

Login to view attachments
MSon
15
Years of Service
User Offline
Joined: 13th Jul 2004
Location: Earth, (I Think).
Posted: 28th Jan 2008 01:49


Everyone Be Cool, You, Be Cool.

Attachments

Login to view attachments
Sven B
14
Years of Service
User Offline
Joined: 5th Jan 2005
Location: Belgium
Posted: 28th Jan 2008 20:51
Well, it doesn't really work here... Maybe because I'm not using windows XP but Vista.

It's the programmer's life:
Have a problem, solve the problem, and have a new problem to solve.
da power pwnerer
13
Years of Service
User Offline
Joined: 28th Jul 2006
Location: Pittsburgh, PA
Posted: 28th Jan 2008 22:38
Do you have BlueGUI?




-Dan


http://Freewebs.com/noobisoft
Come to Noobisoft's website today!
MSon
15
Years of Service
User Offline
Joined: 13th Jul 2004
Location: Earth, (I Think).
Posted: 29th Jan 2008 11:22 Edited at: 29th Jan 2008 11:57
You need BlueGui and to add your Blue ID & Key into the code above

The code will attach Gadgets Direct to the desktop which your not realy suppose to do, so i dont know if this is vista compatable, but i would think it would be fine as blue does work with vista

Everyone Be Cool, You, Be Cool.
Sven B
14
Years of Service
User Offline
Joined: 5th Jan 2005
Location: Belgium
Posted: 29th Jan 2008 21:00
Ofcourse I have BlueGUI ^^ Else I wouldn't be able to actually run the code.

The only thing that happens is about 20 applications that start. But I don't see anything on my desktop...
It must be vista then...

I have problems running BlueGUI with vista once you start using XP styles. Also the setGadgetShape doesn't work like it should on Vista (which I discovered trying to find a solution on your window problem).
This could be just another problem. If you compare the desktop to an XP desktop, you see there are some differences in how they react. So I'd think they just use a different system for the desktop which causes this problem...

It's the programmer's life:
Have a problem, solve the problem, and have a new problem to solve.

Login to post a reply

Server time is: 2019-12-08 05:09:09
Your offset time is: 2019-12-08 05:09:09