Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

FPSC Classic Scripts / [STICKY] FPI EditPad V3.3.95

Author
Message
Nbt
9
Years of Service
User Offline
Joined: 11th Oct 2009
Location: Behind you!!
Posted: 8th Jul 2010 01:50
Maybe use the same way firefox etc save stuff for autocomplete??

I think notepad did it and saved them until reboot? I know I used to use something like notepad to edit lots of files using replace and it stored my last replacement, so I could just select it.

As to the bit you want to fix for search/replace in your replies above, I really don't have a problem with how it works in general and have never noticed this loss of window focus you speak of.

Your signature has been erased by a mod. The sig needs to be 600 width maximum (x 120 height) for all of it.
Flatlander
FPSC Tool Maker
12
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Jan 2007
Location: The Flatlands
Posted: 9th Jul 2010 16:00
Quote: "I think notepad did it and saved them until reboot?"


If I understand what you would like, I tried Notepad and it doesn't seem to do that.

However, I understand what you are saying regarding Firefox.

freak of nature 64
10
Years of Service
User Offline
Joined: 19th Jan 2009
Location: Look in your car...
Posted: 7th Aug 2010 02:27
Sorry if it's been asked, but are the v1.17 commands in this yet?

Flatlander
FPSC Tool Maker
12
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Jan 2007
Location: The Flatlands
Posted: 7th Aug 2010 02:40 Edited at: 7th Aug 2010 02:40
Thanks for asking. Look at first post regarding adding commands (at bottom of first post I believe).

However, when I update and finish doing rpg mod commands I will also probably do the new fpsc version commands as well. So, I will have it done for myself and will be glad to share. However this will not be anytime soon.

NOTE:

I have postponed adding anything new because of other pressing needs.

Flatlander
FPSC Tool Maker
12
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Jan 2007
Location: The Flatlands
Posted: 15th Sep 2010 22:07
A TIP for the insert template for fpi.

You can edit a file called template.txt and customize the template to meet your personal needs and or desires. This file is located in the parent folder of FPI EditPad. The same folder that the EXE file is located.

I reject your reality and substitute my own!

Add more adventure to your game -- use RPG Mod
vortech
9
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Mar 2010
Location: Finland
Posted: 24th Sep 2010 12:16 Edited at: 24th Sep 2010 12:20
RPG mod commands in FPI edit pad is lovely idea.


Check for pure horror.
Flatlander
FPSC Tool Maker
12
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Jan 2007
Location: The Flatlands
Posted: 25th Sep 2010 00:23
I don't even have all of the RPG Mod commands incorporated into the EP. But this is now next up on my projects list as well as continuing to work on my game. They go hand in hand because I am using a lot of RPG Mod commands.

I reject your reality and substitute my own!

Add more adventure to your game -- use RPG Mod
Michael Thompson
10
Years of Service
User Offline
Joined: 15th Aug 2008
Location: Behind you (if not, in australia)
Posted: 27th Oct 2010 10:50
I was looking around for a database or something with the rpg mod commands in it so that i could just copy it straight over (i have done it from the manual but i am wondering if any are missing from it XD ) anyway, also, I would like comments for it too, that little balloon that pops up when u hover over the command.

Thanks.

Windows 7 ultimate x64, Intel i7, 4 GB RAM, NVIDIA GEFORCE 330m 1GB
Flash Star Game Creations
Flatlander
FPSC Tool Maker
12
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Jan 2007
Location: The Flatlands
Posted: 15th Nov 2010 17:15
@nbt,

I think I have the "saved" search/replace words figured out. If I understand correctly what will happen is that every time you select a search or replace word and it is used, it will be saved in a DB. It will also be saved as an item with the drop down field. I guess I was thinking about doing this before as this field was a drop down that would have a list of data. This will be saved forever. I will see how easy it will be for doing maintenance on it -- deleting it on demand.

I reject your reality and substitute my own!

Add more adventure to your game -- use RPG Mod
Flatlander
FPSC Tool Maker
12
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Jan 2007
Location: The Flatlands
Posted: 16th Nov 2010 14:25 Edited at: 16th Nov 2010 14:37
I'm making good headway for "saved" search/replace words. I have created four sort options that can be accessed through the options drop down menu (Search/Replace).

* Sort by Date - Ascending
* Sort by Date - Descending
* Sort by Alphabetical - Ascending
* Sort by Alphabetical - Descending

If you highlight a search word or phrase and it is in the DB then it will not create another instance of it. However, if it cannot be found then it will be added to the DB. The list will be sorted accordingly.

Addendum:

I decided to make a second sort within the "date" sorts. In other words if the date is ascending or descending, the second sort within the sorted date will be an alphabetical sort by search/replaces word. I'm not sure if this will be helpful or not but at the time it makes sense to me.

I reject your reality and substitute my own!

Add more adventure to your game -- use RPG Mod
Flatlander
FPSC Tool Maker
12
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Jan 2007
Location: The Flatlands
Posted: 17th Nov 2010 14:40 Edited at: 17th Nov 2010 14:42
I'm testing the update now. I should be uploading the new version today.

It features the added search/replace drop down list with the ability to sort by date or alphabetically either ascending or descending. I have changed the max lines from 150 to 350. Lines will not turn red until you reach 351.

Addendum:

This is possibly the last update I will make and am thinking of creating an updated installer for this version.

I reject your reality and substitute my own!

Add more adventure to your game -- use RPG Mod
Flatlander
FPSC Tool Maker
12
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Jan 2007
Location: The Flatlands
Posted: 17th Nov 2010 23:25
Version 3.3.95 is now available. Please see post #1 regarding this download.

It features . . .

* the added search/replace drop down list with the ability to sort by date or alphabetically either ascending or descending. I have added a delete button which will become visible when you select a list item by clicking on it. You are able to then delete this list item if you so desire. A list item is saved forever unless you delete it.

* I have changed the max lines from 150 to 350. Lines will not turn red until you reach 351.

My next "to-do" is to create a brand new install (setup) application for this version. It will not contain any RPG features. It will have all stock commands through FPSC v1.17. You will also notice that the newest version does not include the RPG Mod templates insert option.

I reject your reality and substitute my own!

Add more adventure to your game -- use RPG Mod
BlackFox
FPSC Master
10
Years of Service
User Offline
Joined: 5th May 2008
Location: Knight to Queens Bishop 3
Posted: 18th Nov 2010 00:07
Quote: "It will not contain any RPG features. It will have all stock commands through FPSC v1.17. You will also notice that the newest version does not include the RPG Mod templates insert option."


Well, that's not good. Is there a reason for removing the RPG Mod templates?

- BlackFox

RPG Mod- Create a world full of adventure
Flatlander
FPSC Tool Maker
12
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Jan 2007
Location: The Flatlands
Posted: 18th Nov 2010 01:44
Quote: "Well, that's not good. Is there a reason for removing the RPG Mod templates?"


I'm in transition here. I want to make FPI EditPad within the community totally independent of all mods. However, I will be setting up a RPG Mod version which will be available through you. I just hadn't contacted you about this.

For those who want the RPG Mod version that is so far available you can download it using the download button link.

I reject your reality and substitute my own!

Add more adventure to your game -- use RPG Mod

Attachments

Login to view attachments
Flatlander
FPSC Tool Maker
12
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Jan 2007
Location: The Flatlands
Posted: 19th Nov 2010 16:21
I have restructured the download info on the original (first) post.

I reject your reality and substitute my own!

Add more adventure to your game -- use RPG Mod
Pirate Myke
8
Years of Service
User Offline
Joined: 31st May 2010
Location: El Dorado, Ca
Posted: 19th Nov 2010 19:16
Thanks, Flatlander, Glad to see this program updated. It is invaluble to me.

Thanks

Nothing but coffee in my veins
Seth Black
FPSC Reloaded TGC Backer
14
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Feb 2005
Location: Pittsburgh, PA
Posted: 19th Nov 2010 20:34
...wonderfully useful program, F l a t l a n d e r.

Many thanks for the continued support.

Pirate Myke
8
Years of Service
User Offline
Joined: 31st May 2010
Location: El Dorado, Ca
Posted: 27th Jan 2011 08:34
Hey Flatlander, I have attached the Lst and Def files updated with all the commands I could find till 118.4. Please check these and bless these for use with FPE Edit Pad.
And thanks for FPE edit pad in the first place.

Nothing but coffee in my veins 'Insomnia is Coming'

Attachments

Login to view attachments
Flatlander
FPSC Tool Maker
12
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Jan 2007
Location: The Flatlands
Posted: 29th Jan 2011 00:41 Edited at: 29th Jan 2011 00:41
Thanks PM. Pirate Myke not Prime Minister.

I'll take a look. I really appreciate your effort.
Pirate Myke
8
Years of Service
User Offline
Joined: 31st May 2010
Location: El Dorado, Ca
Posted: 29th Jan 2011 01:55
Hey no problem, I cant live without this program anymore.
So I figured I can at least update what I could.

Nothing but coffee in my veins 'Insomnia is Coming'
Pirate Myke
8
Years of Service
User Offline
Joined: 31st May 2010
Location: El Dorado, Ca
Posted: 10th Feb 2011 02:58 Edited at: 14th Feb 2011 22:49
Actions and condition update to 118.8

File in download button. Fixed the stubborn ones and added some available examples

Feb 14th Download updated in next post

Nothing but coffee in my veins 'Insomnia is Coming'
Pirate Myke
8
Years of Service
User Offline
Joined: 31st May 2010
Location: El Dorado, Ca
Posted: 14th Feb 2011 22:48
Feb 14, 2011

Had erased sound action by mistake. added back in now.

Files in download button

Nothing but coffee in my veins 'Insomnia is Coming'

Attachments

Login to view attachments
Michael Thompson
10
Years of Service
User Offline
Joined: 15th Aug 2008
Location: Behind you (if not, in australia)
Posted: 24th Apr 2011 11:25
Great program. Best part - Makes scripting easier with the help tooltips, most annoying part - problem when selecting text.

Nickydude
Retired Moderator
12
Years of Service
User Offline
Joined: 4th Nov 2006
Location: Look outside...
Posted: 2nd Nov 2011 00:11
Replying to reopen thread as requested.

I reject your reality and substitute my own...
Flatlander
FPSC Tool Maker
12
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Jan 2007
Location: The Flatlands
Posted: 2nd Nov 2011 15:29 Edited at: 2nd Nov 2011 15:30
Thanks Nickydude.

Is there anybody who is not able to access the help file?

Pirate Myke, I want to thank you very much for providing the updated lists. With some help I hope to update the list to include RPGmod commands.



Use RPG Mod and create a world filled with adventure!
Nickydude
Retired Moderator
12
Years of Service
User Offline
Joined: 4th Nov 2006
Location: Look outside...
Posted: 3rd Apr 2012 19:08
Re-Replying to reopen thread as requested.

I reject your reality and substitute my own...
Pirate Myke
8
Years of Service
User Offline
Joined: 31st May 2010
Location: El Dorado, Ca
Posted: 3rd Apr 2012 20:08 Edited at: 3rd Apr 2012 20:14
Here are the updated condition and actions files up to the 119 relese.

Back up your own files in case you made changes you want to keep.
Then replace the files with the ones in the download button.

Please let me know if any of the conditions or actions are not working.

Will be working on the RPG mode ones. Also planning to add the readable system variables to the files.


Attachments

Login to view attachments
Tax 78
9
Years of Service
User Offline
Joined: 23rd Sep 2009
Location: Italy
Posted: 4th Apr 2012 12:22
thanks Pirate Myke

Sorry but I use a translator
bruce3371
8
Years of Service
User Offline
Joined: 4th Aug 2010
Location: Englishland
Posted: 4th Apr 2012 17:04
Thanks PM, nice to have the updated list, and not constantly be interrupted by the syntax checker telling me such-and-such a command doesn't exist!!

Pirate Myke
8
Years of Service
User Offline
Joined: 31st May 2010
Location: El Dorado, Ca
Posted: 4th Apr 2012 17:41
You guys are welcome.

Some of the new commands dont fall in to exitsting categories for the dropdowns. Flatlander is going to work on adding the new categories. You should see all the new ones under the all categories.

Corno_1
8
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Nov 2010
Location:
Posted: 5th Apr 2012 13:39
@Pirate Myke thank you for this update, its very usefull
but you forget one command

REMOVECURRENTWEAPON
Description: This removes the player‟s current weapon and also removes it from the weapon slot.

but perfekt work
Corno_1
8
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Nov 2010
Location:
Posted: 5th Apr 2012 13:42
i add it to your update

see download

Attachments

Login to view attachments
Pirate Myke
8
Years of Service
User Offline
Joined: 31st May 2010
Location: El Dorado, Ca
Posted: 5th Apr 2012 18:12
Cool. That one was not in the list of actions.

Thanks

Corno_1
8
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Nov 2010
Location:
Posted: 5th Apr 2012 19:13
ok i found another fault, but its a general fault!
mousesclick command doesnt funktion
but
mouseclick works
Pirate Myke
8
Years of Service
User Offline
Joined: 31st May 2010
Location: El Dorado, Ca
Posted: 5th Apr 2012 19:19
So this is the engine not the FPIeditpad program?

Flatlander
FPSC Tool Maker
12
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Jan 2007
Location: The Flatlands
Posted: 5th Apr 2012 19:42
I believe he means it's not in the program. I use this command. It is a condition. Here is info on this command condtion:

3.17.1.3 MOUSECLICK=X
Description: This returns true if the corresponding mouse button has been
pressed
Range: X = 1 – Left button is pressed,
X = 2 – Right button is pressed,
X = 3 – Both left and right buttons are pressed.
Example: :mouseclick=1:state=1

Pirate Myke
8
Years of Service
User Offline
Joined: 31st May 2010
Location: El Dorado, Ca
Posted: 5th Apr 2012 19:49
Must be in the engine itself. As it work in FPIeditpad.
I have not messed with it in the engine yet.
I wonder if Ched80 has?

Flatlander
FPSC Tool Maker
12
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Jan 2007
Location: The Flatlands
Posted: 5th Apr 2012 19:58
You know what. I must have thought that it worked but I don't see the command at all in the code. So, it won't work if it's not there. :LOL:

Pirate Myke
8
Years of Service
User Offline
Joined: 31st May 2010
Location: El Dorado, Ca
Posted: 5th Apr 2012 20:01
Well there you go. Must have been for future or something.

I have not downloaded the code for the new build yet.

Also I am not going to add the system variables, as they are not actions or conditions. People will just have to learn where to find there meanings.

Flatlander
FPSC Tool Maker
12
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Jan 2007
Location: The Flatlands
Posted: 5th Apr 2012 20:08
I wouldn't bother with the system variables either. I think they're already in Ched80's unofficial manual. This is mainly for the command list window, anyway.

I have rpg_mouseclick in RPGmod. I think I will edit this command to be more useable. Right now it just checks to see if buttons 1, 2, 3, or 4 are pressed. No combinations are available nor does it check to see if any button was pressed. Ooops just thought that this is the wrong place to place this. Oh well, I'll leave it.

Pirate Myke
8
Years of Service
User Offline
Joined: 31st May 2010
Location: El Dorado, Ca
Posted: 5th Apr 2012 20:12
Ok, Cool. I will get it into RPG files when you have it complete.

Pirate Myke
8
Years of Service
User Offline
Joined: 31st May 2010
Location: El Dorado, Ca
Posted: 5th Apr 2012 21:06 Edited at: 5th Apr 2012 22:36
Added 4-5-2012
REMOVECURRENTWEAPON - This removes the players current weapon and also removes it from the weapon slot.
CREATEBULLETSPLASHSOUND=X - setting to 0 turns it off. setting to 1 turns it back on
Also note that Mouseclick=x does not appear to be in the code yet.
Files in download button. EDIT: Download removed see later post

Again if you find condition or actions not listed please let me know.

Thanks

Corno_1
8
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Nov 2010
Location:
Posted: 5th Apr 2012 21:28
@Pirate Myke i mean in fpi pad there is the mousesclick command but it must be mouseclick! there is a "s" too much

hope now everything is clear

this command is not in the source crazy
Flatlander
FPSC Tool Maker
12
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Jan 2007
Location: The Flatlands
Posted: 5th Apr 2012 21:30
Heres the new info for rpg_mouseclick



Pirate Myke
8
Years of Service
User Offline
Joined: 31st May 2010
Location: El Dorado, Ca
Posted: 5th Apr 2012 21:42 Edited at: 5th Apr 2012 22:35
Edit 4-5-2012 11:37am PST

Mouseclick condition updated from Mousesclick condition.
New files in download button.

Download removed

Corno_1
8
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Nov 2010
Location:
Posted: 5th Apr 2012 21:51
ok i find some new mistake
1. aiacton=condition and not a action, isnt it?
2. entityfloorequal dont now if its in the release
3. newweaponcanbeseen dont now if its in the release
4. hasweapon is two times in the conditions

do not want to make too much work

hope i can help, because i use it very often, although i just have fpsc free

at last a big thanks for Pirate Myke and F l a t l a n d e r to do such a great work
Pirate Myke
8
Years of Service
User Offline
Joined: 31st May 2010
Location: El Dorado, Ca
Posted: 5th Apr 2012 22:01 Edited at: 5th Apr 2012 22:31
1. aiaction is in the actions list. also in the Dark AI section

2. entityfloorequal if it works, probably should be a condition EDIT: Its in the code

3. newweaponcanbeseen I will have to search the code to find out if it exists EDIT: Its in the code

4. I will remove one of the hasweapon conditions EDIT second one has been removed
Give me some time to download the new code for the engine and check.

Thank you for bring these to my attention.

New files in download button

Attachments

Login to view attachments
Pirate Myke
8
Years of Service
User Offline
Joined: 31st May 2010
Location: El Dorado, Ca
Posted: 5th Apr 2012 23:39

Attachments

Login to view attachments
Tax 78
9
Years of Service
User Offline
Joined: 23rd Sep 2009
Location: Italy
Posted: 9th Apr 2012 11:53
@PM

changes playercam with plrcam

playercam - not work
plrcam - work

Tax

Sorry but I use a translator
Pirate Myke
8
Years of Service
User Offline
Joined: 31st May 2010
Location: El Dorado, Ca
Posted: 9th Apr 2012 14:26
Thanks for letting me know. I will get that changed.

Login to post a reply

Server time is: 2019-03-25 16:46:07
Your offset time is: 2019-03-25 16:46:07