Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

Program Announcements / Pile Em Up Free Game on AppUp

Author
Message
BatVink
Moderator
17
Years of Service
User Offline
Joined: 4th Apr 2003
Location: Gods own County, UK
Posted: 23rd Jun 2011 00:55 Edited at: 2nd Aug 2011 23:16
[EDIT August 2011] Now a free download on AppUp

[AppUp not required]

Pile Em Up TGC, is here for you to download, play and enjoy! It's the full version, but the High Score table is dedicated to the TGC community. Kick Ass and show off your scores!

http://devink.co.uk/games/PileEmUp/PileEmUp_TGC.msi



Attachments

Login to view attachments
Uncle Sam
15
Years of Service
User Offline
Joined: 23rd Jul 2005
Location: West Coast, USA
Posted: 23rd Jun 2011 04:43 Edited at: 23rd Jun 2011 04:48
You finished it! Good job! Giving this version a try...

EDIT: I get "ERROR: incompatible version", and then "application not approved, now quitting".

Rich Dersheimer
AGK Developer
11
Years of Service
User Offline
Joined: 1st Jul 2009
Location: Inside the box
Posted: 23rd Jun 2011 05:10 Edited at: 23rd Jun 2011 05:15
I get ERROR: Client agent not running, then "application not approved, now quitting"

I'm running Vista, SP2.

EDIT: Do we have to have an App Up account to play?

DarkByNight
11
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Jul 2009
Location: Thailand
Posted: 23rd Jun 2011 05:16 Edited at: 23rd Jun 2011 05:17
This is because his game is built for AppUp and he forgot to comment out the authentication code.
I played the WIP, great fun!

EDIT: Or he didn't forget but you do need a netbook to play it.
BatVink
Moderator
17
Years of Service
User Offline
Joined: 4th Apr 2003
Location: Gods own County, UK
Posted: 23rd Jun 2011 09:15
Thanks for pointing that out

It is now replaced with the non-AppUp version, free to play, no strings attached!

Rich Dersheimer
AGK Developer
11
Years of Service
User Offline
Joined: 1st Jul 2009
Location: Inside the box
Posted: 23rd Jun 2011 14:12 Edited at: 23rd Jun 2011 14:18
Quote: "It is now replaced with the non-AppUp version, free to play, no strings attached!"


That works. Fun and cute!

Two things...

The menu system is very sluggish, with pauses of 5, 10, up to 20 seconds before it reacts to a mouse-over or mouse-click. The ads seem to load pretty quickly though.

The game is installed in Program Files/DEVink/PileEmUp, but there is also another folder installed called PileEmUp that seems to be a duplicate of the game files and bin folder. Is this needed?

BatVink
Moderator
17
Years of Service
User Offline
Joined: 4th Apr 2003
Location: Gods own County, UK
Posted: 23rd Jun 2011 16:41
Quote: "The menu system is very sluggish, with pauses of 5, 10, up to 20 seconds before it reacts to a mouse-over or mouse-click. The ads seem to load pretty quickly though."


I'm fixing this now. I have been implementing energy-saving code when the menu is idle, and it is not quite right yet. When I had the AppUp verification problem I replaced the msi with this not-quite-finished code.

Quote: "The game is installed in Program Files/DEVink/PileEmUp, but there is also another folder installed called PileEmUp that seems to be a duplicate of the game files and bin folder. Is this needed?"

Strange, I will check this out. I must have got something wrong in the installer. Thanks for letting me know

Uncle Sam
15
Years of Service
User Offline
Joined: 23rd Jul 2005
Location: West Coast, USA
Posted: 24th Jun 2011 04:57
Very fun! I noticed just a couple bugs, in addition to that slow-menu bug:

-Twice, on hard difficulty, after I finished and was supposed to enter my name, it would not register any of my clicks. The buttons popped up and down, but my name would not type. Neither would it let me click the check mark or the "x". I had to quit.

-Even if your tower is crumbling, once it gets to the last few seconds it does not seem to matter; it still retains the score. Likewise, if you were to add another car on top at that point, it would ignore it when scoring.

Hodgey
10
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Oct 2009
Location: Australia
Posted: 24th Jun 2011 10:21
Ahh, you finished it, well done Batvink!!! It plays really well and I like the new menu style

I'll try not to go overboard with the highscores like last time

A clever person solves a problem, a wise person avoids it - Albert Einstein
BatVink
Moderator
17
Years of Service
User Offline
Joined: 4th Apr 2003
Location: Gods own County, UK
Posted: 24th Jun 2011 10:49
Quote: "in addition to that slow-menu bug"

That is now fixed. I'm trying to get the game certified by Intel, when I've perfected it I'll be writing an article for the newsletter on how to get the Intel badge for your game

Quote: "it would not register any of my clicks"

strange, I'll have to look into that one.

Quote: "Even if your tower is crumbling, once it gets to the last few seconds it does not seem to matter; it still retains the score"

OK, I can put a check in to ensure that doesn't happen, thanks

Quote: "I'll try not to go overboard with the highscores like last time"

I still haven't beaten your scores even though I've played it to death!

Hodgey
10
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Oct 2009
Location: Australia
Posted: 24th Jun 2011 10:55
Quote: "I still haven't beaten your scores even though I've played it to death!"

I know the feeling, I let one of my friends play Radar Invaders and now I can't beat his score!!! I will one day...maybe.

A clever person solves a problem, a wise person avoids it - Albert Einstein
Virtual Nomad
Moderator
14
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Dec 2005
Location: SF Bay Area, USA
Posted: 24th Jun 2011 22:46 Edited at: 24th Jun 2011 23:04
installed and played fine the first time through (easy mode). ranked on the hi score table, clicked "empty" space to get back to menu and chose play to try again but was greeted with the following box2d error:



otherwise, fun game and will play some more once bugs are squashed.

ps: would be nice to include date on the high score table

add: 2nd time launching and after same sequence above, it re-played without issue. then again to high-score table and attempted 3rd play brought the same error above. so, sometimes repeatable :/

Virtual Nomad @ California, USA . DBPro V7.5
AMD Phenomâ„¢ X4 9750 Quad-Core @ 2.4 GHz . 8 GB PC2-6400 RAM
ATI Radeon HD 3650 @ 512 MB . Vista Home Premium 64 Bit

Attachments

Login to view attachments
Virtual Nomad
Moderator
14
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Dec 2005
Location: SF Bay Area, USA
Posted: 24th Jun 2011 23:08 Edited at: 24th Jun 2011 23:08
screen shot added so this doesn't get locked

gaze upon my physical prowess!

Virtual Nomad @ California, USA . DBPro V7.5
AMD Phenomâ„¢ X4 9750 Quad-Core @ 2.4 GHz . 8 GB PC2-6400 RAM
ATI Radeon HD 3650 @ 512 MB . Vista Home Premium 64 Bit

Attachments

Login to view attachments
BatVink
Moderator
17
Years of Service
User Offline
Joined: 4th Apr 2003
Location: Gods own County, UK
Posted: 24th Jun 2011 23:10 Edited at: 24th Jun 2011 23:11
Quote: "greeted with the following box2d error"

Thanks. I can't believe that 200+ plays before going live didn't reveal this issue!

Quote: "ps: would be nice to include date on the high score table"

The date is in the database table (to order by first achieved where there is a tie), and the high score chart is HTML based so I can make this change quite easily. Thanks for the idea.

[EDIT] Nice stack!!!

Hodgey
10
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Oct 2009
Location: Australia
Posted: 25th Jun 2011 01:31
Batvink, if you want to know the secret as to how I get high scores, I'm the kind of guy that would try to put the oil tanker on top of Virtual Nomad's pile up, and then the jeep on top of the oil tanker.

I also got an error, didn't take a screeny. It was the same "Array out of bounds blah blah blah" error I mentioned in you WIP thread.

A clever person solves a problem, a wise person avoids it - Albert Einstein
Uncle Sam
15
Years of Service
User Offline
Joined: 23rd Jul 2005
Location: West Coast, USA
Posted: 25th Jun 2011 04:29
I think the error that I told you about (where you can't enter your name) happens if you press escape and then press enter to quit in the middle of a round, and then start a new round after that (not sure though).

leo877
12
Years of Service
User Offline
Joined: 6th Mar 2008
Location: san antonio, tx
Posted: 30th Jun 2011 05:53
batvink

i play it, very fun game to play when you stress out when you/(i) programing your own game. are the high score update thru internet.


baxslash
Valued Member
Bronze Codemaster
13
Years of Service
User Offline
Joined: 26th Dec 2006
Location: Duffield
Posted: 30th Jun 2011 12:04
Hey, nice! Thanks for sharing Batvink!!

Loved the earlier versions.

Downloading...

PS. I get that error (reported earlier) when I try doing something with a deleted object, hope that helps

Hodgey
10
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Oct 2009
Location: Australia
Posted: 30th Jun 2011 14:06
@ Leo877 I believe the program accesses an online database for the highscores so basically yes to your question.

BatVink
Moderator
17
Years of Service
User Offline
Joined: 4th Apr 2003
Location: Gods own County, UK
Posted: 7th Jul 2011 23:11
Found the bug. It's in Box2D, Diggsey has updated the plugin and will be available soon. Yay!

BatVink
Moderator
17
Years of Service
User Offline
Joined: 4th Apr 2003
Location: Gods own County, UK
Posted: 2nd Aug 2011 23:07 Edited at: 2nd Aug 2011 23:17
Well it's exactly one week since Pile Em Up has been published on AppUp, and I made a milestone today...100 downloads



Attachments

Login to view attachments
leo877
12
Years of Service
User Offline
Joined: 6th Mar 2008
Location: san antonio, tx
Posted: 2nd Aug 2011 23:12
i want to say congrads to you and hope you get another 100


baxslash
Valued Member
Bronze Codemaster
13
Years of Service
User Offline
Joined: 26th Dec 2006
Location: Duffield
Posted: 3rd Aug 2011 10:41
Congrats Batvink!

That's much more than I managed at the start!!

The Slayer
Forum Vice President
10
Years of Service
User Offline
Joined: 9th Nov 2009
Playing: (Hide and) Seek and Destroy on my guitar!
Posted: 3rd Aug 2011 16:43
Woow, that much downloads already? After just one week? Hehehhe, awesome! You could have earned some money if it wasn't free, BatVink.

Its a great game, though. Very addictive too. Wish I could find the right formula to get 'em piled up really high.

Nice job, BatVink!

Cheers

BatVink
Moderator
17
Years of Service
User Offline
Joined: 4th Apr 2003
Location: Gods own County, UK
Posted: 11th Aug 2011 13:24 Edited at: 11th Aug 2011 13:25
A couple of successes for this game. Firstly after 2 weeks, it has topped 200 downloads



Secondly, Pile Em Up has received the "Enhanced for Core" badge from Intel (see signature banner). I can now display the badge when promoting and marketing my game. I'll be sharing more details about this soon and how you can do the same for your games.

Attachments

Login to view attachments

Login to post a reply

Server time is: 2020-09-29 06:25:22
Your offset time is: 2020-09-29 06:25:22