Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

Newcomers DBPro Corner / bump mapping problem

Author
Message
Runelore
17
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Aug 2002
Location:
Posted: 13th Sep 2002 14:27
Hi I have a simple test for the bump mapping.. I have tried and tried but cannot bump map anything other than a primitive box.
I have tried loads of 3DS and X objects and even the other primitives such as sphere but it just crashes every time...
please help, here is my code... like I said, just a simple test...

set point light 0,-200,200,200

load image "cupboard_bump.tga",1
make object box 1,50,50,50
set bump mapping on 1,1

do

cx#=wrapvalue(cx#+mousemovey())
cy#=wrapvalue(cy#+mousemovex())
cz#=wrapvalue(cz#+mousemovez())
rotate camera cx#,cy#,cz#

if upkey()=1 then move camera 5
if downkey()=1 then move camera -5

if leftkey()=1 then position light 0,-200,150,200
if rightkey()=1 then position light 0,-200,200,200

sync

loop

I have tried replacing the "make object box with anything and it just doesn't work, it just crashes..
Mike Johnson
TGC Developer
17
Years of Service
User Offline
Joined: 13th Sep 2002
Location: United Kingdom
Posted: 13th Sep 2002 21:17
Have you downloaded the latest patch and tried it then? If you have and it's still not working can you please send me the models that you're having problems with? My email address is mike@darkbasic.com Thanks.

Mike
WarWolf
17
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Aug 2002
Location: Sweden
Posted: 14th Sep 2002 17:23
Are you sure that your 3D-card supports bump-mapping?

I didn't steal it!
EdzUp
17
Years of Service
User Offline
Joined: 8th Sep 2002
Location: Citadel Cyberspace
Posted: 15th Sep 2002 13:05
I have a GeForce 2 MX 400 and DBPro says my card dont support bump mapping, although Direct X has had bump mapping since DX6 . Also Doom 3 runs supposed to run on a GeForce 256 and that has bump mapping?

Zero
17
Years of Service
User Offline
Joined: 28th Aug 2002
Location: Finland
Posted: 15th Sep 2002 13:35
Strange.. as I know, bump-mapping is done with multi-texturing and all GeForce 2 -cards supports it.

The evil plan is now even closer!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Specs:- P3 550 Nvidia TNT2M64, 192Mb RAM
Kale
17
Years of Service
User Offline
Joined: 8th Sep 2002
Location: United Kingdom
Posted: 16th Sep 2002 22:30
Im having loads of problems at the minute, especially bumpmapping here is the code:

when i run this, firstly the camera does not point at the place specifed, and secondly the sphere is completely black with no texture or lighting.

anyideas? this is really annoying

Machine:
AMD XP2100+, Geforce4Ti 4400 GFX Card, 512Mb DDR Ram on a Abit KX7 Mobo.

What the flame does not consume, consumes the flame.
Matto
17
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Aug 2002
Location:
Posted: 20th Sep 2002 15:44
I also have a geforce 2 mx 400 and I am able to bumb map in DB 1 but not in DBPRO, I know this as I tried the showcase that checks all that stuff on the asteroid and bump mapping was not available. feeling a little gutted..

What is the recommended card for DBP that will support all features that DBP does..???

1ghz Cel,512 sdram 133,Gf2 MX 400 64,SBL 5.1,Win98
Best Upcoming MMOG - http://WWW.Atriarch.com
Project: Card Game with No Name

Login to post a reply

Server time is: 2020-01-29 08:46:47
Your offset time is: 2020-01-29 08:46:47