Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

3 Dimensional Chat / Blender 2.63 flickering issue

Author
Message
Travis Gatlin
11
Years of Service
User Offline
Joined: 14th May 2009
Location: Oxford, Alabama
Posted: 28th Sep 2012 03:51
So, I've been having this strange problem with Blender, every time I go to use it, the screen starts flickering every time I move the camera or use any part of the interface.
I have an AMD Radeon HD 6520G graphics card.
Reinstalling the graphics drivers seems to help, but now that process has stopped working as well. When ever I go to install them, my screen goes blank and never comes back until I force restart my computer. Not only that, even if it does install successfully, it will start flickering again if I restart my computer.
Has anyone had any similar problems or think they know of a solution?

http://www.3dartistonline.com/user/Travis%20Gatlin
You can find my latest work here. Please comment on my work and tell me what you think!
maho76
9
Years of Service
User Offline
Joined: 31st May 2011
Location: universe-hub, playing the flute
Posted: 28th Sep 2012 10:44
have you tried to turn on/off vertical sync? may help.

unfamillia
10
Years of Service
User Offline
Joined: 26th Jul 2010
Location: Preston, Lancashire
Posted: 28th Sep 2012 10:46
are you using Cycles Render Engine?

Is the main view-port window that flashes or the entire interface (buttons etc)?

I know these might be redundant questions, but, it might shed some light on the situation.

Also, you might be better going on the blender forums and asking the question there.

Unfamillia

[url]www.touchoffear.webs.com[/url]
RonsWare
10
Years of Service
User Offline
Joined: 5th Sep 2010
Location: Netherlands
Posted: 28th Sep 2012 14:06
I think that i have the same problem.
Tested Blender on 2 different machines.

The screen flickers and the buttons also flickers.

I have reinstalled the graphic drivers but it still is flickering.

i use win 7 64 bit.
machine 1 : Radeon card
machine 2 : Gforce Nvidia

I have also the same problem with Carthography Shop 4.

Sorry for mine bad english , I am Dutch.

Cheers Ron.

Programming is learning
Travis Gatlin
11
Years of Service
User Offline
Joined: 14th May 2009
Location: Oxford, Alabama
Posted: 29th Sep 2012 00:22
Quote: "are you using Cycles Render Engine? "

I generally use Blender's internal engine, only occasionally experiment with Cycles.
Quote: "have you tried to turn on/off vertical sync? may help."

Yep. No help whatsoever. I suspicion it has something to to with OpenGL.
Quote: "Is the main view-port window that flashes or the entire interface (buttons etc)?"

It's the entire window that flashes, interface and all.

Thank you all for taking the time out of your day to respond to this.

http://www.3dartistonline.com/user/Travis%20Gatlin
You can find my latest work here. Please comment on my work and tell me what you think!

Login to post a reply

Server time is: 2020-10-20 15:19:54
Your offset time is: 2020-10-20 15:19:54