Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

Newcomers DBPro Corner / Load Animation generates error

Author
Message
mindsclay
8
Years of Service
User Offline
Joined: 1st May 2012
Location: Rocklin, CA, USA
Posted: 18th Feb 2013 23:26
I have tried .avi, .mov, and .mpg and none of these seem to work. I get an error message "Could not determine parameter type". I am following the example in the Hands On manual.

What am I doing wrong? Or what am I not doing?

REM *** Load video ***
LOAD ANIMATION “VideoTest.mov”, 1
REM *** Play video ***
PLAY ANIMATION 1
REM *** End program ***
WAIT KEY

www.mindsclay.com
lucymagus.mindsclay.com
MrValentine
AGK Backer
9
Years of Service
User Offline
Joined: 5th Dec 2010
Playing: FFVII
Posted: 18th Feb 2013 23:37
Did you even read the book?

Read the next line down in the book below the line:

Quote: "LOAD ANIMATION "mv1.mpg",1"


In Book 2

mindsclay
8
Years of Service
User Offline
Joined: 1st May 2012
Location: Rocklin, CA, USA
Posted: 18th Feb 2013 23:54
That would depend on which book you are referring. My book does not have a "mv1.mpg" in the text. (The filename doesn't matter.) Nor does it say anything about the error message I am getting. That is why I am asking on the forum.

The file exists and it plays in other programs.

www.mindsclay.com
lucifermagus.mindsclay.com (not working with Firefox)
MrValentine
AGK Backer
9
Years of Service
User Offline
Joined: 5th Dec 2010
Playing: FFVII
Posted: 19th Feb 2013 00:06
Quote: "I am following the example in the Hands On manual."


Then which Hands On manual are you referring to?

TheComet
12
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Oct 2007
Location: I`m under ur bridge eating ur goatz.
Posted: 19th Feb 2013 00:45
You appear to be using very strange characters for your quotation marks. I don't know what keyboard you're using, but it looks like DBP doesn't like them, that's why you're getting a "could not determine parameter type". Try this:



TheComet

http://blankflankstudios.tumblr.com/
"You're all wrong. You're all idiots." - Fluffy Rabbit
"Bottom line, people are retarded." - Fluffy Rabbit
Virtual Nomad
Moderator
14
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Dec 2005
Location: SF Bay Area, USA
Posted: 19th Feb 2013 01:42
as comet said, those are strange characters. as you included the REM statements and all, it's apparent that you cut and pasted from the PDF file which will pull some strange text formatting into the IDE = trouble.

Virtual Nomad @ California, USA . DBPro V7.7 . Matrix1Utils 05.27.12
AMD Phenom™ X4 9750 Quad-Core @ 2.4 GHz . 8 GB PC2-6400 RAM
ATI Radeon HD 3650 @ 512 MB . Vista Home Premium 64 Bit
MrValentine
AGK Backer
9
Years of Service
User Offline
Joined: 5th Dec 2010
Playing: FFVII
Posted: 19th Feb 2013 01:44
Good catch TheComet... I need a new screen asap...

pcRaider
13
Years of Service
User Offline
Joined: 30th May 2007
Location:
Posted: 19th Feb 2013 02:53 Edited at: 19th Feb 2013 02:54
This works. Will you understand it?

http://forumfiles.thegamecreators.com/download/2435860

Attachments

Login to view attachments
mindsclay
8
Years of Service
User Offline
Joined: 1st May 2012
Location: Rocklin, CA, USA
Posted: 19th Feb 2013 19:03
The type of font is not determined by the keyboard. The font is coming from DB Pro, I merely copied and pasted it. If the "look" of the quotes is a factor then that is a DB Pro bug.

www.mindsclay.com
lucifermagus.mindsclay.com (not working with Firefox)
mindsclay
8
Years of Service
User Offline
Joined: 1st May 2012
Location: Rocklin, CA, USA
Posted: 19th Feb 2013 19:11
I can't check out the quote theory until later this afternoon. I will let you guys know if that was the issue. If it is, then where did the weird quotes come from?

Thanks.

www.mindsclay.com
lucifermagus.mindsclay.com (not working with Firefox)
mindsclay
8
Years of Service
User Offline
Joined: 1st May 2012
Location: Rocklin, CA, USA
Posted: 19th Feb 2013 21:22
I still need to check this out with my video, but the quotes are definitely a problem. I got those from copy and pasting from the manual. That is bizarre that those quote marks are a different ASCII code.

Note to self: Don't copy and paste from the manual.

www.mindsclay.com
lucifermagus.mindsclay.com (not working with Firefox)
mindsclay
8
Years of Service
User Offline
Joined: 1st May 2012
Location: Rocklin, CA, USA
Posted: 20th Feb 2013 01:38
Yes. It was the weird quotes thingy.

I see now that the file name wasn't highlighted in green, but with the correct quotes it is highlighted.

The Hands On Dark Basic Pro manual(Alistair Stewart) has some font with alternate quotation marks. It just so happens that quotation mark has an actual ASCII code other than regular quotes and was able to be copied.

www.mindsclay.com
lucifermagus.mindsclay.com (not working with Firefox)
MrValentine
AGK Backer
9
Years of Service
User Offline
Joined: 5th Dec 2010
Playing: FFVII
Posted: 20th Feb 2013 02:47
Case closed >_<

Login to post a reply

Server time is: 2020-08-03 15:39:12
Your offset time is: 2020-08-03 15:39:12