Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

DarkBASIC Discussion / darkbasic classic and windows 8

Author
Message
Michael F Trombley Sr
5
Years of Service
User Offline
Joined: 28th Feb 2012
Location: Ware, MA US
Posted: 11th Oct 2014 21:54
Hello everyone.
Does darkbasic classic work with windows 8?
If not, is there a fix to make it work?
I am using an hp laptop with:
64-bot cpu and os.
8 gigs of ram.
pleny of hd space (759 mb)
Thank you,
mike

Mike
Silverman
11
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Jan 2007
Location: France
Posted: 13th Oct 2014 13:44
Hi,

I do not have windows 8 but you can try this game made ​​with dbclassic v1.13 here:
http://forum.thegamecreators.com/?m=forum_view&t=182261&b=5&msg=2168572#m2168572

more info for compatibility:
http://forum.thegamecreators.com/?m=forum_view&t=147790&b=10&msg=1719675#m1719675

DirectX 9.0c (February 2010)/ DBClassic v1.20
Latch
11
Years of Service
User Offline
Joined: 23rd Jul 2006
Location:
Posted: 18th Oct 2014 02:47 Edited at: 18th Oct 2014 02:55
It kinda makes me sad. When I power up my old Windows 98 machine, everything in Dark BASIC Classic works as it's supposed to. I run it on my modern laptop, though the speed increase is significant, the graphics do not work properly - The gamma functions don't work, transparency issues, screen size issues...

I wonder if the old Direct X Dlls were put in the same directory as the Db.exe if it would function properly. Would those DLLs be read and used first?

Has anyone tried creating their own dll to intercept the calls from DarkBASIC classic and run the functions as they see fit?

(sorry to high-jack the thread a little, but I think it may be related)

Enjoy your day.

Login to post a reply

Server time is: 2018-01-24 07:18:09
Your offset time is: 2018-01-24 07:18:09