Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

3 Dimensional Chat / Blender .x exporter usage

Author
Message
Lucka
12
Years of Service
User Offline
Joined: 1st Oct 2004
Location:
Posted: 25th Jun 2015 18:06
I always feel stupid when i use Blender..

I made an animation in Blender, i'd like to export it in .x format to use in DBPro..
I found the Thread with an export plugin 2.49 and 2.6x (i am using 2.69).

I can see the pluging (and the _init_.py), but..

HOW ti use (install) it in blender?? the support say a ridicoulus "press Script on the menu"..
Wich menu? this info is usefull ONLY if you already know how to

pls help..

Lucka - gawteam coder - www.gawgames.com
Ortu
9
Years of Service
User Offline
Joined: 21st Nov 2007
Location: Austin, TX
Posted: 26th Jun 2015 23:00
the exporter is now built in and distributed with blender, you don't need to install, just enable.

file > user preferences > addons > scroll down to import-export: directx model format (.x) > check the check box > save user settings

Lucka
12
Years of Service
User Offline
Joined: 1st Oct 2004
Location:
Posted: 27th Jun 2015 17:41
thx

i still find scripts difficult to understand in Blender, but the .x exporter work fine!

Lucka - gawteam coder - www.gawgames.com
some kid
9
Years of Service
User Offline
Joined: 28th Nov 2007
Location: in UR room, stealin\' UR stuff
Posted: 24th Jul 2015 10:48
I would just like to post here instead of making a new blender topic, but have you guys ever had the issue with your user preferences where you open it up, but its just a blank screen? I would like to export my own .x files and would like to know if there's a way to fix this.

thanks guys.

"Bureaucracy is a challenge to be conquered with a rightous attitude, a tolarance for stupidity, and a bulldozer when necessary." -Peters laws No. 15
Ortu
9
Years of Service
User Offline
Joined: 21st Nov 2007
Location: Austin, TX
Posted: 25th Jul 2015 05:01
no sorry that's a new one for me. maybe try a new copy or version? sounds like its failing to load something somewhere

Login to post a reply

Server time is: 2017-04-23 18:46:32
Your offset time is: 2017-04-23 18:46:32