Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

Geek Culture / [STICKY] Forum feedback and suggestions thread

Author
Message
Dark Java Dude 64
Community Leader
8
Years of Service
User Offline
Joined: 21st Sep 2010
Location: Neither here nor there nor anywhere
Posted: 29th Nov 2015 02:09
Just popping into this thread here... Next, when do you plan on finalizing the arrangement of the elements at the top of forum pages (boards, threads, etc) like we discussed a while back? Just curious, although the site does still look incomplete with the elements arranged as they are now.
Dark Java Dude 64
Community Leader
8
Years of Service
User Offline
Joined: 21st Sep 2010
Location: Neither here nor there nor anywhere
Posted: 11th Dec 2015 22:33
And another bug here:

https://forum.thegamecreators.com/thread/114323?page=971#msg2574506
"It also shoots blue flames sometimes, which is startling in the most exquisite of ways." -- Self
Dark Java Dude 64
Community Leader
8
Years of Service
User Offline
Joined: 21st Sep 2010
Location: Neither here nor there nor anywhere
Posted: 13th Dec 2015 17:04
Is anyone responsible for the website checking in here anymore at all? It's been over two weeks since the first of these three posts of mine.
"It also shoots blue flames sometimes, which is startling in the most exquisite of ways." -- Self
Clonkex
Forum Vice President
8
Years of Service
User Offline
Joined: 20th May 2010
Location: Northern Tablelands, NSW, Australia
BatVink
Moderator
15
Years of Service
User Offline
Joined: 4th Apr 2003
Location: Gods own County, UK
Posted: 16th Dec 2015 13:50 Edited at: 16th Dec 2015 13:52
Images are a mess at the moment. I posted a couple that opened up as bytecode.

Also, the site allowed somebody to post an image of Jeff Goldblum in Independence Day without blocking it. The site should have minimum standards.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Quidquid latine dictum sit, altum sonatur
TutCity is being rebuilt
Seditious
5
Years of Service
Recently Online
Joined: 2nd Aug 2013
Location: France
Posted: 16th Dec 2015 14:08
Quote: "Also, the site allowed somebody to post an image of Jeff Goldblum in Independence Day without blocking it. The site should have minimum standards."


Yodaman Jer
User Banned
Posted: 16th Dec 2015 15:57
@BatVink: That was a trailer for the new movie, not a picture. Since when is it breaking any rules to post a video of a trailer? Last I checked it was perfectly legal to share official movie trailers.

Also, didn't TheNext say a while ago that he was going on an extended holiday break and that development would pause until he got back after Christmas? Pretty sure I remember reading that somewhere but I suppose I could be wrong.
Forum President until June 20th, 2016.

Sign up for NaGaCreMo!
kaedroho
11
Years of Service
User Offline
Joined: 21st Aug 2007
Location: Oxford,UK
Posted: 16th Dec 2015 18:51
Thanks for all your work!

Some small suggestions:

1) When not logged in, the "Login to post a reply" message at the bottom of the thread should contain a link to the log in page
2) Login should be written with a space "log in" when used as a verb. For example: verb "Please log in" and noun "We've had 20 logins today". Same for "log out"
3) A search box in the header would be nice
4) "Back to top" doesn't line up with the pagination buttons next to it
The Next
Web Engineer
11
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Dec 2007
Location: United Kingdom
Posted: 16th Dec 2015 20:00
Quote: "Just popping into this thread here... Next, when do you plan on finalizing the arrangement of the elements at the top of forum pages (boards, threads, etc) like we discussed a while back? Just curious, although the site does still look incomplete with the elements arranged as they are now. "

Quote: "Is anyone responsible for the website checking in here anymore at all? It's been over two weeks since the first of these three posts of mine."


I plan on doing it as soon as I can, finding the time to get back into fixing things has been hard recently. We have a new TGC Website that is being developed at the moment, which as you can imagine is a big job.

Quote: "And another bug here:

https://forum.thegamecreators.com/thread/114323?page=971#msg2574506"


Please can you link me directly to where that is, that is a very odd one.

Quote: "Images are a mess at the moment. I posted a couple that opened up as bytecode."


Can you link me to them please.

Quote: "Also, didn't TheNext say a while ago that he was going on an extended holiday break and that development would pause until he got back after Christmas? Pretty sure I remember reading that somewhere but I suppose I could be wrong."


Not officially on holiday but I have been very busy and haven't had any time to continue with the forum yet. Should have time over Christmas to give the forums a bit of TLC.

@kaedroho

Thanks for the feedback, I will ensure I sort those when I next dive into the forum code.
Windows 7 Pro, Intel i7 3.8 GHz, 16GB DDR3, NVIDIA GTX 780 4GB Superclocked
Dark Java Dude 64
Community Leader
8
Years of Service
User Offline
Joined: 21st Sep 2010
Location: Neither here nor there nor anywhere
Posted: 16th Dec 2015 21:05 Edited at: 16th Dec 2015 21:07
Quote: "We have a new TGC Website that is being developed at the moment, which as you can imagine is a big job."
Ah! That makes it all understandable then.

Quote: "Please can you link me directly to where that is, that is a very odd one."
Ah I wish I could; that image was uploaded directly to the site, and I deleted it because of how much space it caused that post to take up. I have since deleted the image from my computer as well. But the image was a very odd resolution, 15x254 (a tall vertical image indeed). It appears as if that resulting black bar may be the same aspect ratio as the small image.

EDIT I attached to this post (via upload to the forum) another blank image of the same resolution, and, at least on my computer, it's doing the same thing here as it did on the other thread. I shall leave it like this for your purposes, hopefully that is okay.
"It also shoots blue flames sometimes, which is startling in the most exquisite of ways." -- Self

Attachments

Login to view attachments
BatVink
Moderator
15
Years of Service
User Offline
Joined: 4th Apr 2003
Location: Gods own County, UK
Posted: 16th Dec 2015 21:06
Quote: "@BatVink: That was a trailer for the new movie, not a picture. Since when is it breaking any rules to post a video of a trailer? Last I checked it was perfectly legal to share official movie trailers."


My humour isn't always understood or appreciated

Quote: "Quote: "Images are a mess at the moment. I posted a couple that opened up as bytecode."
Can you link me to them please."


The attachment here. The image you can see is linked from webspace, to get around the issue.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Quidquid latine dictum sit, altum sonatur
TutCity is being rebuilt
Yodaman Jer
User Banned
Posted: 17th Dec 2015 05:02
Quote: "My humour isn't always understood or appreciated"


Hahaha nor is mine I figured you were joking. My sarcasm doesn't come across very well here. Oh well. Such is life on the internet!

Quote: "Not officially on holiday but I have been very busy and haven't had any time to continue with the forum yet. Should have time over Christmas to give the forums a bit of TLC."


You know you're a dedicated TGC'er when you spend your Christmas time to look over code!

One thing I want to bring to your attention - EVERYONE is showing up as "Recently Online", which has confused me a great deal. For a while it worked as expected - people who were online (or just recently online) showed up as such, and those who weren't showed up as Offline. But sometime over the last 3 days or so something changed and now - EVERYONE'S ONLINE*.


* I hereby reserve this entire sentence to use as a plot for a terrible movie in which people are forced to communicate via the internet only.

Sign up for NaGaCreMo!
Clonkex
Forum Vice President
8
Years of Service
User Offline
Joined: 20th May 2010
Location: Northern Tablelands, NSW, Australia
Posted: 18th Dec 2015 11:18 Edited at: 18th Dec 2015 11:19
WOOHOO the "Help" button doesn't float over the top of the Post Reply button any more!! FINALLY. It's now a much more discrete green box stuck to the side of the screen

Quote: "2) Login should be written with a space "log in" when used as a verb. For example: verb "Please log in" and noun "We've had 20 logins today". Same for "log out""


Muchly agree. English FTW
Clonkex
Forum Vice President
8
Years of Service
User Offline
Joined: 20th May 2010
Location: Northern Tablelands, NSW, Australia
Posted: 24th Dec 2015 00:55
I just took the time to actually read the "forum redirect" notice thing when going to external websites. Can anyone else spot the two major flaws?

budokaiman
FPSC Tool Maker
9
Years of Service
User Offline
Joined: 24th Jun 2009
Playing: Hard to get
Posted: 24th Dec 2015 20:17
Quote: "Can anyone else spot the two major flaws?"

1. Pluralisation of The Game Creator(s)
2. Different times (for this one I assume it is a problem of the second being a timer that doesn't count down).
"Giraffe is soft, Gorilla is hard." - Phaelax
Clonkex
Forum Vice President
8
Years of Service
User Offline
Joined: 20th May 2010
Location: Northern Tablelands, NSW, Australia
Posted: 25th Dec 2015 00:06
Quote: "1. Pluralisation of The Game Creator(s)
2. Different times (for this one I assume it is a problem of the second being a timer that doesn't count down)."


Bingo!
Dark Java Dude 64
Community Leader
8
Years of Service
User Offline
Joined: 21st Sep 2010
Location: Neither here nor there nor anywhere
Posted: 27th Dec 2015 08:09
Today, every time I have switched to my Chrome forum tab, the tab is in some unending attempt to reload the page. Interesting occurrence!
"It also shoots blue flames sometimes, which is startling in the most exquisite of ways." -- Self
Seditious
5
Years of Service
Recently Online
Joined: 2nd Aug 2013
Location: France
Posted: 30th Dec 2015 09:28
In the profile page the time offset gives you nothing to reference it from, so it could be an offset from literally any time zone in the world (although realistically it'd be GMT since TGC is UK-based). It'd be nice for it to show the current server time so you have something to go on.
CJB
Valued Member
14
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Feb 2004
Location: Essex, UK
Posted: 30th Dec 2015 09:28 Edited at: 30th Dec 2015 09:32
Attached .png images are still being rendered as text when you try to view them. Example screenshot attached (as a .png! Lol). It is preventing me from downloading the attached media for Phaelex's Pacman example (here).
[EDIT] Interestingly, my .png attachment actually works! You can click and view the attached screenshot of the text, so only certain .pngs are broken. Maybe this is a case sensitive issue? I'll try another post with uppercase extension...
V2 T1 (Mostly)
Phone Tap!
Uzmadesign

Attachments

Login to view attachments
CJB
Valued Member
14
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Feb 2004
Location: Essex, UK
Posted: 30th Dec 2015 09:34 Edited at: 30th Dec 2015 09:35
Same image attached now with filename as bad.PnG...
[EDIT] - No, this time it is being treated as a binary download. I think the mime definitions in httpd.conf are messed up on the TGC server.
V2 T1 (Mostly)
Phone Tap!
Uzmadesign

Attachments

Login to view attachments
BatVink
Moderator
15
Years of Service
User Offline
Joined: 4th Apr 2003
Location: Gods own County, UK
Posted: 3rd Jan 2016 18:49
Quote: "it could be an offset from literally any time zone in the world (although realistically it'd be GMT since TGC is UK-based)"


It's CET (Central European Time)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Quidquid latine dictum sit, altum sonatur
TutCity is being rebuilt
Yodaman Jer
User Banned
Posted: 5th Jan 2016 05:42
A possible bug - some code snippets will absolutely refuse to load. It seems to be happening if there's more than 5-8 code snippets on a given page. The issue seems to mostly occur in Chrome and less in Firefox, but can still happen with Firefox, and probably every browser.

Could just be a crappy connection, but spectrepaul was having the same issue, so may be worth looking into!

Sign up for NaGaCreMo!
The Next
Web Engineer
11
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Dec 2007
Location: United Kingdom
Posted: 8th Jan 2016 18:39
PNG images should now be fixed.

I will look into the code snippet issue.
Windows 7 Pro, Intel i7 3.8 GHz, 16GB DDR3, NVIDIA GTX 780 4GB Superclocked
Crazy Programmer
AGK Developer
14
Years of Service
User Offline
Joined: 6th Sep 2004
Location: Lost in AGK
Posted: 10th Jan 2016 02:14
I don't know if this has been mentioned. The Messages (PMs) wont let me delete any old messages.


Sign up for NaGaCreMo!
Phaelax
DBPro Master
15
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Apr 2003
Location: Metropia
Posted: 17th Jan 2016 03:58
Here's a possible bug with code snippets. I posted it here: https://forum.thegamecreators.com/thread/216242

"I like offending people, because I think people who get offended should be offended." - Linus Torvalds
Seditious
5
Years of Service
Recently Online
Joined: 2nd Aug 2013
Location: France
Posted: 20th Jan 2016 13:38 Edited at: 20th Jan 2016 13:41
Not sure if this is an oversight but there's no "post count" at the top of the threads, which is a real shame.

[EDIT] Also hitting "upload file" (at least when editing) without having selected a file seems to make it try to upload something (nothing) and just sits there forever, preventing you from uploading any further files.

Attachments

Login to view attachments
Phaelax
DBPro Master
15
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Apr 2003
Location: Metropia
Posted: 20th Jan 2016 20:15
If I hit upload with nothing selected, it just locks the page up.

"I like offending people, because I think people who get offended should be offended." - Linus Torvalds
Seditious
5
Years of Service
Recently Online
Joined: 2nd Aug 2013
Location: France
Posted: 10th Feb 2016 00:41
I realise this isn't a bug but the new announcement header literally takes up most of the screen:

Attachments

Login to view attachments
Dark Java Dude 64
Community Leader
8
Years of Service
User Offline
Joined: 21st Sep 2010
Location: Neither here nor there nor anywhere
Posted: 10th Feb 2016 03:16
Well agreed. An option to clear any notification is a must.
"You don't even know what stupid is. It's about to get all stupid up in here!" - Michael Scott
The Next
Web Engineer
11
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Dec 2007
Location: United Kingdom
Posted: 10th Feb 2016 09:14
You need to clear your cache you have an outdated stylesheet, the notification doesn't look like that. There is also an option to hide the notification.
Windows 7 Pro, Intel i7 3.8 GHz, 16GB DDR3, NVIDIA GTX 780 4GB Superclocked
Dark Java Dude 64
Community Leader
8
Years of Service
User Offline
Joined: 21st Sep 2010
Location: Neither here nor there nor anywhere
Posted: 10th Mar 2016 22:04
When is someone going to get around to rearranging the UI elements for this forum and adding features like page numbers? Not to be rude, but discussions about these things (and promises to fix them) have occurred more than a few months ago. New features that don't benefit the forum, like the advertisements that show on the top of the page each day and take up much room, seem to be getting much more attention than legitimate features the forum is asking for. TGC really doesn't care about this particular forum anymore, it seems? I don't mean to be rude or anything (I'm sure theNext is just following orders from above), but I wanted to bring this to light. Nobody seems to care anymore.
"Dark Java Dude 64 wrote this sentence" - Dark Java Dude 64
The Next
Web Engineer
11
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Dec 2007
Location: United Kingdom
Posted: 11th Mar 2016 08:59
There are certain things that get prioritized, such as the big job of developing a new TGC site and admin system and all of the behind the scenes stuff staff need. This leaves little time to work on small fixes, but I do try to fit them in when I can.

What UI elements need rearranging particularly? Also you already have the current page number shown in the top and bottom right of each thread page.
Windows 7 Pro, Intel i7 3.8 GHz, 16GB DDR3, NVIDIA GTX 780 4GB Superclocked
Dark Java Dude 64
Community Leader
8
Years of Service
User Offline
Joined: 21st Sep 2010
Location: Neither here nor there nor anywhere
Posted: 12th Mar 2016 04:11
Quote: "What UI elements need rearranging particularly?"
The controls on the top and bottom of each page -- you said a while ago that they were just in placeholder positions and would fix them later.

Quote: "Also you already have the current page number shown in the top and bottom right of each thread page."
Oops, I meant post count number. It's not a crucial feature, but for things like the Posting Competition it's quite handy.

I hope I didn't come across too rude yesterday when I wrote that post -- I was in a particularly irritable mood.
"Dark Java Dude 64 wrote this sentence" - Dark Java Dude 64
Ortu
DBPro Master
11
Years of Service
User Offline
Joined: 21st Nov 2007
Location: Austin, TX
Posted: 12th Mar 2016 07:04
I do miss the drop down board navigation box. much more convenient than constantly having to go back or home to switch between boards.
Green Gandalf
VIP Member
13
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Jan 2005
Playing: Malevolence:Sword of Akhranox, Skyrim, Civ6.
Posted: 5th Apr 2016 16:14
Quote: "I do miss the drop down board navigation box. much more convenient than constantly having to go back or home to switch between boards"


So do I.

The other thing I miss is the ability to se another user's threads. I can often remember that a user posted something of interest on a specific topic - but finding it is now well nigh impossible.

An odd thing happened today. I'd been wondering for a few days why a certain banned user's deleted post/thread was still showing as the latest thread on the Freedom Engine board. I then reported this on the Website board earlier today. When I went back later to check both the Freedom Engine and Website boards I was amazed to find they had both disappeared from the main forum page! Did I imagine all this or have I just woken up in a parallel universe? A few other things seem to have changed too.


Powered by Free Banners
Kevin Picone
16
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Aug 2002
Location: Australia
Posted: 6th Apr 2016 15:29 Edited at: 6th Apr 2016 15:31
seems to be some broken badge links..

like this one
https://forum.thegamecreators.com/images/specialbadges/CTSilvern.gif



Edit: before I forget, sometimes the page doesn't seem to refresh when posting..

PlayBASIC To HTML5/WEB - Convert PlayBASIC To Machine Code
Ortu
DBPro Master
11
Years of Service
User Offline
Joined: 21st Nov 2007
Location: Austin, TX
Posted: 6th Apr 2016 22:05
Some boards definitly moved or were removed. WIP is below GC now, and I don't see Pegram announcements for finished projects anymore
The Next
Web Engineer
11
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Dec 2007
Location: United Kingdom
Posted: 6th Apr 2016 22:10
I will work on getting the board drop downs back

Quote: "The other thing I miss is the ability to se another user's threads."


The GameGuru forums already have this ability, I will copy it over when I get a moment (probably tomorrow).

Quote: "seems to be some broken badge links.. "


Thanks for the report I will fix if I can find the files in a backup


As for the missing boards, some boards have been closed or moved. The program announcements are at the base of the DBP section now.

Windows 7 Pro, Intel i7 3.8 GHz, 16GB DDR3, NVIDIA GTX 780 4GB Superclocked
Ortu
DBPro Master
11
Years of Service
User Offline
Joined: 21st Nov 2007
Location: Austin, TX
Posted: 7th Apr 2016 20:46 Edited at: 7th Apr 2016 20:47
YAY! board navigation select is back! this should be standard on all forum software Thanks!

Edit:

oh wait, its only available on the board thread list page, not when actually viewing a thread/post, can we get it added there as well?
BatVink
Moderator
15
Years of Service
User Offline
Joined: 4th Apr 2003
Location: Gods own County, UK
Posted: 8th Apr 2016 12:32
I don't think htm pages are recognised in the href tag, as in this post here...

https://forum.thegamecreators.com/thread/216870?page=1#msg2581367
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Quidquid latine dictum sit, altum sonatur
TutCity is being rebuilt
The Next
Web Engineer
11
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Dec 2007
Location: United Kingdom
Posted: 8th Apr 2016 13:56 Edited at: 8th Apr 2016 13:58
@Ortu

I have added to the thread pages now.

@BatVink

No it is because you have put the [/href] on the next line not immediately after the text. So the pattern won't match.
Windows 7 Pro, Intel i7 3.8 GHz, 16GB DDR3, NVIDIA GTX 780 4GB Superclocked
BatVink
Moderator
15
Years of Service
User Offline
Joined: 4th Apr 2003
Location: Gods own County, UK
Posted: 9th Apr 2016 18:34
thanks
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Quidquid latine dictum sit, altum sonatur
TutCity is being rebuilt
Green Gandalf
VIP Member
13
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Jan 2005
Playing: Malevolence:Sword of Akhranox, Skyrim, Civ6.
Posted: 10th Apr 2016 15:39
The Next

Thanks for restoring some of the old forum functionality. Much appreciated.


Powered by Free Banners
Yodaman Jer
User Banned
Posted: 13th May 2016 15:29
When will the ability to report posts come back?
Slowly compiling code, one byte at a time.
Follow meh blague for more zany thoughts and possibly offensive programming!
Kevin Picone
16
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Aug 2002
Location: Australia
Posted: 8th Jun 2016 15:17
The floating HELP system seems pointless. Got a strange response yesterday about a log out issue that's over a month old and apparently there's no way to reply.




PlayBASIC To HTML5/WEB - Convert PlayBASIC To Machine Code
BatVink
Moderator
15
Years of Service
User Offline
Joined: 4th Apr 2003
Location: Gods own County, UK
Posted: 11th Jun 2016 07:45
It seems you can't turn an image into a link. I put a [href] around an [img] and it didn't work.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Quidquid latine dictum sit, altum sonatur
TutCity is being rebuilt
CJB
Valued Member
14
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Feb 2004
Location: Essex, UK
Posted: 11th Jun 2016 18:49
"Latest post" on the forum list is showing garbage... most likely blocked posts from bots, but their titles should not be showing there! Example:
V2 T1 (Mostly)
Phone Tap!
Uzmadesign

Attachments

Login to view attachments
CJB
Valued Member
14
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Feb 2004
Location: Essex, UK
Posted: 11th Jun 2016 18:56 Edited at: 11th Jun 2016 18:58
Forums is REALLY laggy today. Like 30 seconds to load each page
V2 T1 (Mostly)
Phone Tap!
Uzmadesign
The Next
Web Engineer
11
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Dec 2007
Location: United Kingdom
Posted: 11th Jun 2016 19:29
I am aware of the bad posts from bots and I am working on a solution, I am also aware we are currently having performance issues and it is my priority.
Windows 7 Pro, Intel i7 3.8 GHz, 16GB DDR3, NVIDIA GTX 780 4GB Superclocked
The Next
Web Engineer
11
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Dec 2007
Location: United Kingdom
Posted: 11th Jun 2016 21:22
UPDATE: I have started looking into the speed issue and found a table that was not indexed and had almost a million rows, it was adding between 0.5 and 3 seconds to the loads time on every page load and causing the server to hang if we had a lot of requests. Should make things better, I will keep looking for more issues.
Windows 7 Pro, Intel i7 3.8 GHz, 16GB DDR3, NVIDIA GTX 780 4GB Superclocked

Login to post a reply

Server time is: 2018-12-18 19:22:19
Your offset time is: 2018-12-18 19:22:19