Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

The 20 Line Challenge / DBpro RPG Battle

Author
Message
aprilfan
16
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Oct 2002
Location: Hell
Posted: 14th Dec 2003 18:27
OK so it's no final fantasy X but hey it's only 20 lines, hope it works alright for you.

Contains TWO commands DEFEND and ATTACK
Features awe inspiring graphics(not really)
features a breath-takeing storyline(Kill the Goblin!)
Hopefully the first RPG battle subbmitted to 20 line code challenge.

~Enjoy
ReD_eYe
16
Years of Service
User Offline
Joined: 9th Mar 2003
Location: United Kingdom
Posted: 14th Dec 2003 21:34 Edited at: 14th Dec 2003 21:35
a message saying when you've won/lost would be nice also maybe some more attacks, such as magic, and if possible a running commentary such as in "legend of the green dragon" on this very site other than that its good!
edit# wait sorry just checke your code and found it does have win/lose conditions, but i didn't see them after winning/losing?


GO TO THE ETERNAL DESTINY FORUMS!!! http://forums.eternaldestinyonline.com
Do it now!!!
aprilfan
16
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Oct 2002
Location: Hell
Posted: 14th Dec 2003 21:42
don't know why win/lose message dosn't work but I had magic and crap in there when it went 20 line I had to cut it out, ya know.
Commentary went the way of the magic and items too, so now it's a cheese defend and a pretty solid attack... You can tweak the enemy stats if you want a challenge.
WoW is WOW
15
Years of Service
User Offline
Joined: 21st Jun 2003
Location: Australia
Posted: 22nd Dec 2003 10:39
no media?
rpg_freak.
Dsarchy
15
Years of Service
User Offline
Joined: 4th Oct 2003
Location: UK- Kent
Posted: 22nd Dec 2003 13:34
Erm whats the point in MP if you have no Magic?

"Is it really good is a hoover sucks?"
aprilfan
16
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Oct 2002
Location: Hell
Posted: 22nd Dec 2003 20:11
ok all of these are very good questions... and they all have one very good answer.

YOU TRY MAKING AN RPG BATTLE SYSTEM IN 20 LINES OF CODE!!!!!!!

Yeah, I thought so.
Tomy
15
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Dec 2003
Location:
Posted: 25th Dec 2003 16:49
Quote: "
ok all of these are very good questions... and they all have one very good answer.

YOU TRY MAKING AN RPG BATTLE SYSTEM IN 20 LINES OF CODE!!!!!!!

Yeah, I thought so.
"


It's not that hard! you have 25 commands per line and 20 lines!!
25x20=500!! 500 commands should be enough to make a magic system or something like that!
aprilfan
16
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Oct 2002
Location: Hell
Posted: 27th Dec 2003 04:39
ok ok you're probably right... I'll work on it a little more. See you guys soon and I'll have a much better battle system!

-bye!
PiratSS
16
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Oct 2002
Location:
Posted: 27th Dec 2003 06:09
You are wrong Tommy, read the stickies. 20x25 lines are NOT allowed.

Even rich said it!

Dual AMD Athlon MP 2x1GHZ | IBM 15000Rpm SCSI 73.4 Gb X 2 | e-GeForce Ti4400 | Audigy 2 + 7.1 Surround sound | 17' Monitor | Ugly mouse
Tomy
15
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Dec 2003
Location:
Posted: 27th Dec 2003 12:18
The Darthster
16
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Sep 2002
Location: United Kingdom
Posted: 31st Dec 2003 03:16
Quote: "YOU TRY MAKING AN RPG BATTLE SYSTEM IN 20 LINES OF CODE!!!!!!!
"


Ok.

Once I was but the learner, now, I am the Master.
See my site for amazing games and demos!
Preston C
16
Years of Service
User Offline
Joined: 16th May 2003
Location: Penn State University Park
Posted: 31st Dec 2003 03:24
Quote: "Ok.
"


Well, there goes another 20 Line competition to TheDarthster...


Intel Celeron 1.3 Ghrz 512MB Ram NVIDIA GeForceFX 5200 128MB
PiratSS
16
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Oct 2002
Location:
Posted: 31st Dec 2003 03:46
Ur still wrong Tommy

We had this argument a long time ago.

Dual AMD Athlon MP 2x1GHZ | IBM 15000Rpm SCSI 73.4 Gb X 2 | e-GeForce Ti4400 | Audigy 2 + 7.1 Surround sound | 17' Monitor | Ugly mouse
Tomy
15
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Dec 2003
Location:
Posted: 31st Dec 2003 14:18
Quote: " Ur still wrong Tommy

We had this argument a long time ago."


How many commands can you have then???????????
PiratSS
16
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Oct 2002
Location:
Posted: 1st Jan 2004 01:53
I don't remember exactly

I just remember Rich saying no 20x25.

Dual AMD Athlon MP 2x1GHZ | IBM 15000Rpm SCSI 73.4 Gb X 2 | e-GeForce Ti4400 | Audigy 2 + 7.1 Surround sound | 17' Monitor | Ugly mouse
feiting
15
Years of Service
User Offline
Joined: 19th Oct 2003
Location:
Posted: 1st Jan 2004 08:06
save some

if...

if shiftkey() = 1 and enter = 0 then gosub attack:enter = 1
if controlkey() = 1 and shift = 0 then gosub defend:shift = 1
if shiftkey() = 0 OR controlkey() = 0 then enter=shift=0

endif...

I forgot if you can do multiple assignments like that in DBP

He who does not take the assassin job, will get killed by one who does.
PiratSS
16
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Oct 2002
Location:
Posted: 1st Jan 2004 08:10
yes you can.

Dual AMD Athlon MP 2x1GHZ | IBM 15000Rpm SCSI 73.4 Gb X 2 | e-GeForce Ti4400 | Audigy 2 + 7.1 Surround sound | 17' Monitor | Ugly mouse
aprilfan
16
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Oct 2002
Location: Hell
Posted: 4th Jan 2004 00:10
ok I'll try that. thanx
Douglass
15
Years of Service
User Offline
Joined: 28th Aug 2003
Location:
Posted: 16th Jan 2004 00:13
so if 20*25 is uneaqual to 500 what is it?

CKy
16
Years of Service
User Offline
Joined: 26th Jan 2003
Location:
Posted: 16th Jan 2004 06:32
hey sup all
im a n00b, but could someone PLEASE tell me how to strafe the camera? ffs it not working!!!!
PiratSS
16
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Oct 2002
Location:
Posted: 16th Jan 2004 14:51
First of all CKy, wrong forum. Second of all, use this:
if scancode() = 30 then set camera position 1, camerax()+4, cameray(), cameraz()

Dual AMD Athlon MP 2x1GHZ | IBM 15000Rpm SCSI 73.4 Gb X 2 | e-GeForce Ti4400 | Audigy 2 + 7.1 Surround sound | 17' Monitor | Ugly mouse
Pullo Perse
15
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Jan 2004
Location:
Posted: 22nd Jan 2004 15:35
ok game.
but why there is '+bonus' parts in code
there is no 'bonus' variable so the 'bonus' has zero value.
am i right on that?
Kequor
15
Years of Service
User Offline
Joined: 6th Feb 2004
Location: United States
Posted: 21st Feb 2004 03:32
Could you get a DBC version on here?

Dont worry and keep a cool head.
LordoFire
15
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Feb 2004
Location: United States
Posted: 7th Mar 2004 02:13
all you gotta do for the DBC version is take the first line of the program and divide it into another line where it start the char= and all those other equals, then it should work because the line is not suceeding the 255 word limit. Thats what I did and it worked so it should for you too.

When it comes to programing, I'm on fire!

Login to post a reply

Server time is: 2019-06-21 00:07:23
Your offset time is: 2019-06-21 00:07:23