Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

Raspberry Pi / Rpi 3 : Compiles but not run

Author
Message
XANAX 2B
14
Years of Service
User Offline
Joined: 20th Jun 2003
Location: Corsica (France)
Posted: 2nd Nov 2016 08:29
Hello

I've tried AppGameKit on my Rpi 3. The examples compiles but they not run.
Any idea ?
My Freewares here : http://www.retro-bruno.com
BatVink
Moderator
14
Years of Service
User Offline
Joined: 4th Apr 2003
Location: Gods own County, UK
Posted: 2nd Nov 2016 13:25
We'd need more info.
I have successfully run apps n my PI3, so it isn't a general problem.
First step is to increase the graphics memory from the default, which is not suffiicent.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Quidquid latine dictum sit, altum sonatur
TutCity is being rebuilt
XANAX 2B
14
Years of Service
User Offline
Joined: 20th Jun 2003
Location: Corsica (France)
Posted: 2nd Nov 2016 13:49
I've set the OpenGL driver, that only accept 256mb for the GPU for the moment.
I'm under raspbian, and all works.
I suppose they are some packages i've not installed to make it run...
Where can i have a list of it for the Pi 3, please ?
My Freewares here : http://www.retro-bruno.com
BatVink
Moderator
14
Years of Service
User Offline
Joined: 4th Apr 2003
Location: Gods own County, UK
Posted: 2nd Nov 2016 14:21 Edited at: 2nd Nov 2016 14:21
I just installed Noobs, so I don't know what it specifically relies on.
I am also using 256MB for the graphics

Try a really simple app just to see if anything runs
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Quidquid latine dictum sit, altum sonatur
TutCity is being rebuilt
XANAX 2B
14
Years of Service
User Offline
Joined: 20th Jun 2003
Location: Corsica (France)
Posted: 2nd Nov 2016 18:19 Edited at: 2nd Nov 2016 18:24
All simples examples from AppGameKit crashes.
The error message if i run my compiled game with the console is : * Failed to add service - Already in use?

I'll try to disable the experimental OpenGL driver, and i'll tell you if something changes.

EDIT:
Perfect !! The OpenGL driver was the problem !
And i'm very happy because AppGameKit apps run very well on Pi 3.
Thanks a lot.
My Freewares here : http://www.retro-bruno.com

Login to post a reply

Server time is: 2017-06-26 02:59:51
Your offset time is: 2017-06-26 02:59:51