Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

FPSC Classic Product Chat / How to rotate an entity/make it transparent?

Author
Message
KingMassen
2
Years of Service
User Offline
Joined: 23rd Dec 2016
Location:
Posted: 6th Mar 2017 22:58 Edited at: 6th Mar 2017 23:02
Ok so I have two main tiring issues here:

1) How to make an entity rotate using script? I tried to rotate a crate entity and a character entity from Sci-Fi package that comes with FPSC using EVERY COMMAND I saw in the manual and the syntax list and this includes: "entrotatex/y/z=" ,"rotatex/y/z=" ,"offsetanglex/y/z=" ,"rotateix/y/z=" (I know this works for Y axis only but I just gave it a try) ... ALL of those didn't work at all. I would like to know what I am missing here ,and also what each command of those EXACTLY do because the syntax list is not very purposeful about it.

2) How to make an entity transparent? Okay, I used the instruction ":state=0:setalphafade=20,state=1" to make an entity transparent but of course it didn't work. I tried it with the same crate entity from the Sci-Fi pack. I tried to remove the shader effect from the "effect" property in the properties panel and that's what I got:



I realised that the transparency doesn't work with entities that NEED shaders (don't know if it is the case with all the shaders) , so the question is still here: What if I want to make an entity THAT USES SHADER EFFECT
transparent GIVING THAT THE ENTITY WOULDN'T APPEAR NORMAL WITHOUT THAT SHADER EFFECT?

Thank you and any help would be appreciated
arrojar entidad y que explote
4
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Jan 2015
Location:
Posted: 7th Mar 2017 01:48
With the rotatey command you can rotate the objects.

Example:

scancodekeypressed=32:rotatey=-4
scancodekeypressed=31:rotatey=4


For transparency there is a shader called cubeent. And then you put the value of transparency in the configuration.
KingMassen
2
Years of Service
User Offline
Joined: 23rd Dec 2016
Location:
Posted: 7th Mar 2017 04:29
1) It still doesn't work .. The entity is dynamic (Static Mode set to No) , Physics is on and IsImmobile is also set to "No" but still it doesn't rotate ...

2) So some shaders like "bumpent.fx" don't allow changing transparency using "setalphafade=x" instruction?
ncmako
7
Years of Service
User Offline
Joined: 19th Feb 2012
Location: Hendersonville,NC
Posted: 7th Mar 2017 10:56 Edited at: 7th Mar 2017 11:04
@ KingMassen Here's a script to set transparency. Tested and works.
Make sure entity is dynamic. "cubeent" shader works best.
But no shader also works. Adjust "fade" value to meet your needs.
My games never have bugs. They just develop random features..
Lots and lots of random features...
KingMassen
2
Years of Service
User Offline
Joined: 23rd Dec 2016
Location:
Posted: 7th Mar 2017 13:36
But Cubeent.fx makes some entities blue ... anyway, I can see that the shader is the issue ,thanks

Still the problem for the rotation ... I can't perform rotation for entities ...
arrojar entidad y que explote
4
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Jan 2015
Location:
Posted: 7th Mar 2017 13:50
The configuration of the entity must be as always active so that you can do the rotation.
KingMassen
2
Years of Service
User Offline
Joined: 23rd Dec 2016
Location:
Posted: 7th Mar 2017 18:16 Edited at: 7th Mar 2017 18:35
[ Skip to next post ]
KingMassen
2
Years of Service
User Offline
Joined: 23rd Dec 2016
Location:
Posted: 7th Mar 2017 18:33
Okay .. it worked for character entities but what if I want to rotate an entity which is NOT a character? There's still a problem here ... I think ncmako told me something about rigging? Should the entity have a skeleton attached to it? ....
KingMassen
2
Years of Service
User Offline
Joined: 23rd Dec 2016
Location:
Posted: 7th Mar 2017 19:24
... Also, I can rotate the entity around Y-axis ONLY , not X or Z
arrojar entidad y que explote
4
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Jan 2015
Location:
Posted: 7th Mar 2017 20:41 Edited at: 7th Mar 2017 21:02
This is what you need?

https://youtu.be/YvzSJrbR4KA
KingMassen
2
Years of Service
User Offline
Joined: 23rd Dec 2016
Location:
Posted: 7th Mar 2017 22:23
Yeah, it was successful for me but rotation doesn't work for all entities and only works with Y-axis rotation ,that is the only problem now ....

I mean what is the purpose of a 'game engine' if you can't do something basic like rotating ANY entity FREELY IN ALL DIRECTIONS?
arrojar entidad y que explote
4
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Jan 2015
Location:
Posted: 7th Mar 2017 23:15
There are these scripts, but apparently they do not work at the moment.
Entrotatey =
Entrotatez =
Entrotatex =
KingMassen
2
Years of Service
User Offline
Joined: 23rd Dec 2016
Location:
Posted: 9th Mar 2017 00:43
They don't work I want to rotate on X-axis and Z-axis ....
KingMassen
2
Years of Service
User Offline
Joined: 23rd Dec 2016
Location:
Posted: 9th Mar 2017 18:31
Anyone? ... Can anybody reach the developers? ...
Mr Love
13
Years of Service
User Offline
Joined: 9th Jun 2005
Playing: MAFIA 2
Posted: 9th Mar 2017 21:37
Use a bone and animate the rotation.. I guess thats the only way......

Login to post a reply

Server time is: 2019-05-21 04:27:39
Your offset time is: 2019-05-21 04:27:39