Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

Newcomers DBPro Corner / 3D & 2D Prp Problems

Author
Message
Darkmagic
17
Years of Service
User Offline
Joined: 13th Sep 2002
Location: United Kingdom
Posted: 15th Sep 2002 13:18
Hi,
I have a very simple program (Which works fine in Darkbasic). All the program does is to create a matrix & load a 3D object (From the Darkmatter Collection) & you can move the 3D object around the screen using your arrow keys.

BUT My 3D object appears all WHITE & not textured ?
Anybody no why ?

Also my old slidding collision routines (Using the make object collision box & get object collision commands) dont seem to work ?

Another program of mine which works fine in darkbasic, which is very simple is

load a 2D image & display image as a sprite & move it.
My sprite appears on the screen but only about half the image is displayed ??

Can anyone help me (PLEASE !!!)
Zero
17
Years of Service
User Offline
Joined: 28th Aug 2002
Location: Finland
Posted: 15th Sep 2002 13:39
The first question: Are the textures in the same directory? Common problem, you see..

The evil plan is now even closer!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Specs:- P3 550 Nvidia TNT2M64, 192Mb RAM
Darkmagic
17
Years of Service
User Offline
Joined: 13th Sep 2002
Location: United Kingdom
Posted: 15th Sep 2002 15:32
Yes all the files are in one directory

Avan Madisen
17
Years of Service
User Offline
Joined: 12th Sep 2002
Location: The Castle Anthrax
Posted: 16th Sep 2002 01:45
I have the same problem with objects being white, I've put this down to me running a non directx 8.1 compatible graphics card, my fault, I bought the 3dfx card about 3 months before they went bankrupt! Check your version of directx and your graphics card, if it isn't fully 8.1 compatible that's a likely answer to your question. Your next question would be, "How do I sort this out?", the quickest answer would be to buy a new graphics card with directx 8.1 support. If however, like me, your finances are a little short, my only answer is, "(censored)". It's unfortunate, and I know I'm not the only one in that position.

Avan

You may scream when I get back...
Darkmagic
17
Years of Service
User Offline
Joined: 13th Sep 2002
Location: United Kingdom
Posted: 17th Sep 2002 13:07
I have a GEFORCE TI 500 + Graphics card which is fully direct x 8.1 compatable. (So I dont think the problem is the graphics card.)
The strange thing is that I have one 3D object which appears fully textured when I load it in one of my programs ?

Scorpyo
17
Years of Service
User Offline
Joined: 26th Aug 2002
Location: italy
Posted: 19th Sep 2002 01:35
3ds objects appear white (it's a bug)
x object show up ok..

last point has to do with screen resolution..try to play with different settings ..

Login to post a reply

Server time is: 2020-08-03 19:17:56
Your offset time is: 2020-08-03 19:17:56