Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

AppGameKit Studio Chat / [SOLVED] i dont know how use the news

Author
Message
pamercomov
FPSC Reloaded TGC Backer
5
Years of Service
User Offline
Joined: 2nd Jan 2015
Location: palma de mallorca
Posted: 2nd Apr 2019 18:08
Hi. I have agks and I can not find an example of how to use the new ide commands or the scenes ...

have I missed something?

How can I see an example of how to load a scene and how to use it?
using AppGameKit V2 tier 1

The author of this post has marked a post as an answer.

Go to answer

janbo
11
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Nov 2008
Location: Germany
Posted: 2nd Apr 2019 18:51 Edited at: 2nd Apr 2019 18:52
I don't know of a Documentation for AGKS specific stuff for now as it is still in the alpha phase.
There is a documentation for AppGameKit Calssic commands which is still valid.
So your best bet is to follow some forum posts and Rick's Sneak Peak Videos.
You'll find out the rest by try and error I guess.
pamercomov
FPSC Reloaded TGC Backer
5
Years of Service
User Offline
Joined: 2nd Jan 2015
Location: palma de mallorca
Posted: 2nd Apr 2019 18:55
ok.
I imagined that
but since I saw that some of you was already very advanced, I thought that I had left something to find.
thank you very much jimbo
using AppGameKit V2 tier 1
Amon
6
Years of Service
User Offline
Joined: 30th May 2014
Location: Shropshire, United Kingdom
Posted: 2nd Apr 2019 21:42
This post has been marked by the post author as the answer.
Within AppGameKit Studio, right click on your project and click new scene. That will take you to the scene editor. When you have finished with your scene, again in the left pane, click your main.agc file. Use the #insert "myscene" where my myscene is the name of your scene, in your main.agc code. Before the loop add myscene_setup() to your code which allows the scene to be setup so you can just hit build and see it all in action.

If you have a sprite in your scene file which you have named 'Player' for example, then to access it within your main.agc file just use myscene_Player.
Imaginations' greatest gift is the knowledge you supply it.
Amon
6
Years of Service
User Offline
Joined: 30th May 2014
Location: Shropshire, United Kingdom
Posted: 2nd Apr 2019 21:53








Imaginations' greatest gift is the knowledge you supply it.

Attachments

Login to view attachments
pamercomov
FPSC Reloaded TGC Backer
5
Years of Service
User Offline
Joined: 2nd Jan 2015
Location: palma de mallorca
Posted: 3rd Apr 2019 18:15
thx Imagination Engineer
that's what I meant, where to start
using AppGameKit V2 tier 1

Login to post a reply

Server time is: 2020-09-30 15:39:26
Your offset time is: 2020-09-30 15:39:26