Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

AppGameKit Studio Chat / AppGameKit Studio Alpha 0.90 Released!

Author
Message
RickV
TGC Development Director
19
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Apr 2000
Location: United Kingdom
Posted: 12th May 2019 09:06
Hi all,

For owners of AppGameKit Studio, the latest Alpha is now available to download from TheGameCreators Products area.

Remember, you can save 30% on Studio if you order during May, see the deal HERE.

AppGameKit Studio Alpha V0.90 - CHANGE LOG
Linux Version!
* New Linux version ahead of schedule! This is a very first build so please feedback if you are able to test it.

Code Editor
* Access all functions & vars even if file is not open in the editor. (Go To Definition / Auto Completion)

Code Properties
* Fixed - Sometimes they would not appear if you closed a project, or changed project.

Various bug fixes

Enjoy!

Please post any issues into the official AppGameKit Studio GitHub Issues board
Development Director
TGC Team
Cliff Mellangard 3DEGS
Developer
13
Years of Service
User Offline
Joined: 20th Feb 2006
Location: Sweden
Posted: 12th May 2019 09:26
Is the last bug on windows 10 64 bit and 64x cpus also in this fix?
Because i cleared Preben this morning that it now works
Then is it fast
Preben
AGK Studio Developer
14
Years of Service
User Offline
Joined: 30th Jun 2004
Location:
Posted: 12th May 2019 09:36
Quote: "Is the last bug on windows 10 64 bit and 64x cpus also in this fix?"


Yes that fix also made it into this release

Subscribe and checkout great AppGameKit video's here: Videos click here
Latest GameGuru Loader news: News click here
Get GameGuru Loader PBR version here: Steam click here
best regards Preben Eriksen,
RobbSnow
3
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Oct 2015
Location:
Posted: 12th May 2019 09:51 Edited at: 12th May 2019 09:51
OMG. The Linux version has such a quick and responsive UI. Definitely the quickest of the three.

Bravo TGC!
Imagination Engineer
5
Years of Service
User Offline
Joined: 30th May 2014
Location: Shropshire, United Kingdom
Posted: 12th May 2019 10:07
Cool. Thank you.
Win 10 Pro - AMD RYZEN 7 Octacore 3.8ghz - 32GB DDR4 - RTX 2070 8GB
Zigi
9
Years of Service
User Offline
Joined: 5th Jul 2009
Location:
Posted: 12th May 2019 10:45
A Linux version? What a nice surprise!
I've been using it with Wine until now but not everything worked for me and I was not sure if it Wine or Studio.
Downloading now

Thanks a lot.
RobbSnow
3
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Oct 2015
Location:
Posted: 12th May 2019 10:55 Edited at: 12th May 2019 11:46
I am getting a lot of crashes with the Linux version on Ubuntu 18.04 ...

Gtk:ERROR:../../../../gtk/gtkiconhelper.c:494:ensure_surface_for_gicon: assertion failed (error == NULL): Failed to load /usr/share/icons/Yaru-Blue/16x16/status/image-missing.png: Internal error: Image loader module 'png' failed to complete an operation, but didn't give a reason for the failure (gdk-pixbuf-error-quark, 5)
Aborted (core dumped)

I tried switching back to the default theme and got the same error ...

Gtk:ERROR:../../../../gtk/gtkiconhelper.c:494:ensure_surface_for_gicon: assertion failed (error == NULL): Failed to load /org/gtk/libgtk/icons/16x16/status/image-missing.png: Internal error: Image loader module 'png' failed to complete an operation, but didn't give a reason for the failure (gdk-pixbuf-error-quark, 5)
Aborted (core dumped)

There are also a lot of these errors being written to the terminal window ...

(AgkStudio:3337): GdkPixbuf-WARNING **: 05:04:12.669: Bug! loader 'png' didn't set an error on failure

The "Gtk:Error"s occur when browsing to open a file or project.
Zwarteziel
8
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Jan 2011
Location: Netherlands
Posted: 12th May 2019 11:00
I'm very new to Linux. I've installed Ubuntu 19.04.. but how do I go on to install AGKS?
RobbSnow
3
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Oct 2015
Location:
Posted: 12th May 2019 11:02
@Zwarteziel - Decompress the archive and double click on "AgkStudio" icon in the folder created. You can move the folder wherever you like.
Zwarteziel
8
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Jan 2011
Location: Netherlands
Posted: 12th May 2019 11:12
@RobbSnow: Thanks.. for some reason it keeps opening up the archiver-program. Might be something to do with the alternative file-manager I installed (Dolphin). I'll look into it some more.
Jeku
Moderator
15
Years of Service
User Offline
Joined: 4th Jul 2003
Location: Vancouver, British Columbia, Canada
Posted: 13th May 2019 18:10
Installed the new Mac version and it has a popup at the beginning telling me there's a new version available. I think that message should be suppressed because I'm using the new version
Jambo B
9
Years of Service
User Offline
Joined: 17th Sep 2009
Location: The Pit
Posted: 13th May 2019 20:39
All good so far over here. Thanks for the update.
Brother
6
Years of Service
User Offline
Joined: 2nd Jul 2012
Location:
Posted: 13th May 2019 22:19
Thank you AppGameKit Team for this new update.
I am not english so xcuse my syntax, grammary or anything else wich could occure some ununderstanding
Preben
AGK Studio Developer
14
Years of Service
User Offline
Joined: 30th Jun 2004
Location:
Posted: 14th May 2019 08:40
RobbSnow: The GTK problems on some systems has been fixed and are in the next update

Jeku: Yes that popup was only to test if the news system worked
Subscribe and checkout great AppGameKit video's here: Videos click here
Latest GameGuru Loader news: News click here
Get GameGuru Loader PBR version here: Steam click here
best regards Preben Eriksen,
Tarkus1971
3
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Feb 2016
Location:
Posted: 14th May 2019 13:30
Working here OK, nice and slick, seems faster in the IDE.
RobbSnow
3
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Oct 2015
Location:
Posted: 14th May 2019 14:18
@Preben - thanks for the update. Really loving the Linux IDE.
Rick Nasher
1
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Jul 2017
Location: Amsterdam
Posted: 17th May 2019 18:54 Edited at: 17th May 2019 18:56
Looking good, except fot the fact that the menu bar and tool bar could easily be on one line and so leave more room for the coding window.
See: https://github.com/TheGameCreators/AGK-Studio/issues/328
Vectrex71CH
User Offline
Joined: 5th Mar 2019
Location: Zuerich (Switzerland)
Posted: 18th May 2019 15:20
As i mentioned before in Discord "Thank you!!" The Linux Version came quicker than i thought it would come

Works great Linux Mint 19.1 MATE and Compiz Fusion Desktop Composition.
DMJ
7
Years of Service
User Offline
Joined: 6th Sep 2011
Location: Australia
Posted: 19th May 2019 03:56
Please, I bet you, please load 3D models with textures like DarkBasic Pro. I will even pay for some addon.
Rick Nasher
1
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Jul 2017
Location: Amsterdam
Posted: 19th May 2019 08:03
+1 for DMJ's request.
Jambo B
9
Years of Service
User Offline
Joined: 17th Sep 2009
Location: The Pit
Posted: 22nd May 2019 18:06
Another +1 for DMJ's request. I'm trying to recreate some old DarkBasic programs in AppGameKit, but the models are giving me problems. The ability to load DBO objects (with textures intact) would be fantastic! Or, a way to convert/load them into an AGK-friendly format (again, with textures intact).
fubarpk
Moderator
14
Years of Service
User Offline
Joined: 11th Jan 2005
Location: Adelaide
Posted: 22nd May 2019 20:50 Edited at: 22nd May 2019 20:51
@jambo I found a method of loading animated DBPRO objects with AppGameKit, I found I had
to texture each child object this thread may help

https://forum.thegamecreators.com/thread/221904
fubarpk
fubarpk on Itch...………...https://fubarpk.itch.io/
fubarpk on googleplay..https://play.google.com/store/apps/developer?id=fubarpk
Bored of the Rings
14
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location: Middle Earth
Posted: 23rd May 2019 09:47
Quote: "The ability to load DBO objects (with textures intact) would be fantastic! Or, a way to convert/load them into an AGK-friendly format (again, with textures intact)."


There is , I made a tool that converts DBO to X here (static and animated/dynamic): https://forum.game-guru.com/thread/219806#msg2602285

I also wrote an AppGameKit app that converts DBO to AGKMeshMemblock but is only good for static objects.
Professional Programmer, languages: SAS, C++, SQL, PL-SQL, DBPro, Purebasic, JavaScript, others
Jambo B
9
Years of Service
User Offline
Joined: 17th Sep 2009
Location: The Pit
Posted: 23rd May 2019 18:53
Fubarpk and BOTR - thanks very much. I'll try your suggestions at the weekend.

Login to post a reply

Server time is: 2019-06-20 00:08:06
Your offset time is: 2019-06-20 00:08:06