Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

AppGameKit Studio Chat / AppGameKit Studio Alpha 0.95

Author
Message
RickV
TGC Development Director
19
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Apr 2000
Location: United Kingdom
Posted: 25th May 2019 13:20
Hi all,

Yesterday we released the latest Alpha build. Here are the changes in this build;

AppGameKit Studio Alpha V0.95 - CHANGE LOG

Linux
* Linux 32 Bit Version Added.
* Changed all direct GTK dialogs to zenity.
* Disable debug and all assert for next version.
* Added latest debugger to linux version.
* Improved event based rendering system.

Code Editor
* Delete key with selection now resets selection state.
* Prevent flicker in variable/type... drop downs and code properties. If everything is moved in the code.
* Added "Breakpoint toggle" to edit menu.
* Added "Bookmark toggle" to edit menu.

Ide
* Support for UTF8 OS profiles.
* News System - Added image support.
* F11 Fullscreen fixed bug where ALT+TAB could trigger it.
* Use hwnd on all messages to prevent it going behind window.
* Fixed bug when restoring fullscreen mode.
* Fixed "Close all Projects" not always closing all if some projects had unsaved changes.

Scene Editor
* Draw Mode - Dont draw sprites when shift is pressed.

Sync with AppGameKit Classic latest 2019.05.22 release.
Development Director
TGC Team
XANAX 2B
16
Years of Service
User Offline
Joined: 20th Jun 2003
Location: Corsica (France)
Posted: 7th Jun 2019 07:34
Hello

- Physics Restitution is not the same in the scene editor preview, and when running the game under Windows 10 x64.
It seems to be working only in the scene editor.

- It could be nice if they where UV Scale properties in the GUI at the right of the scene editor, to make loop repeat a tile sprite, rather than creating a lot of sprites.

- When changing the depth of a sprite by its scrollbar, it's impossible to get a precise value.
Never trust ignorance
Preben
AGK Studio Developer
15
Years of Service
User Offline
Joined: 30th Jun 2004
Location:
Posted: 7th Jun 2019 14:31
Hi Xanax2B:

- Physics Restitution: Just tested it and it seam to work fine here (also tried 64 bit) , could you try to search the Scene Manager code for this line "SetSpritePhysicsRestitution". Remember "restitution" must be set > 0 to be enabled.

- UV Scale: There is already a feature request for this on GitHub: https://github.com/TheGameCreators/AGK-Studio/issues/400 , Give it as thumb up , so it goes up the list

- depth of a sprite: Just hold CTRL and click the slider and it will change into a normal input field where you can enter the exact value you like.



Subscribe and checkout great AppGameKit video's here: Videos click here
Latest GameGuru Loader news: News click here
Get GameGuru Loader PBR version here: Steam click here
best regards Preben Eriksen,
XANAX 2B
16
Years of Service
User Offline
Joined: 20th Jun 2003
Location: Corsica (France)
Posted: 7th Jun 2019 14:53 Edited at: 7th Jun 2019 15:13
Thanks Preben.

The code line is : SetSpritePhysicsRestitution(Castle_sprites[1],1.000000)

EDIT: Changing the gravity Y from 500.0 to 100.0 solve the problem. (But my ball sprite bounce 5 times slower.)
EDIT2: Or if i let the gravity Y to 500.0, with restitution to 0 and SetSyncRate(60, 1), all is perfect.
Never trust ignorance
kjoew
User Offline
Joined: 12th Jun 2019
Location:
Posted: 17th Jun 2019 23:56
hey guys can you help me ??? i have a big problem !!!
i had to create a game with (AGK) but i can' t debugin , i was changing the configuration , but isn t worrking !! the mensage is COULD NOT FIND COMPILER ,PLEASE CHECK THE COMPILER PATH IN BUILD OPTIONS
fubarpk
Moderator
14
Years of Service
User Offline
Joined: 11th Jan 2005
Location: Adelaide
Posted: 18th Jun 2019 00:30
@kjoew where did you get your copy of agk from
Did you pay for it ?
fubarpk
fubarpk on Itch...………...https://fubarpk.itch.io/
fubarpk on googleplay..https://play.google.com/store/apps/developer?id=fubarpk
Imagination Engineer
5
Years of Service
User Offline
Joined: 30th May 2014
Location: Shropshire, United Kingdom
Posted: 10th Jul 2019 21:32
@kjoew
You already asked this question here.

https://forum.thegamecreators.com/thread/224601
Win 10 Pro - AMD RYZEN 7 Octacore 3.8ghz - 32GB DDR4 - RTX 2070 8GB
Colin Hart
16
Years of Service
User Offline
Joined: 28th Apr 2003
Location: United Kingdom
Posted: 20th Jul 2019 07:48
Morning All.

When I run a simple program from the editor the preview screen was showing fine, then suddenly is only showed up as a small bar in the top left corner of the screen. I attached a screen grab so you can see it. CLosing APKS doesn't reset it.

Bug or me being stupid?

Cheers

Col.

Attachments

Login to view attachments

Login to post a reply

Server time is: 2019-12-07 23:45:14
Your offset time is: 2019-12-07 23:45:14