Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

DarkBASIC Professional Discussion / Can't install under XPPro

Author
Message
SadMan
16
Years of Service
User Offline
Joined: 6th Oct 2002
Location:
Posted: 6th Oct 2002 14:41
I've just upgraded my '98 machine to XPPro and now DBPro won't install - and I'm gutted!

InstallShield Wizard throws the following error:
An error occurred while launching the setup.
The remote procedure call failed.

Anyone know a work-around please?

Not running any background processes apart from the default XP ones....

Thanks very much...
SadMan
Kensupen
16
Years of Service
User Offline
Joined: 19th Sep 2002
Location: United States
Posted: 6th Oct 2002 14:46
I know what the problem is, unfortunately the solution sucks. Trying to upgrade 98 to XP works about as good as trying to install DirectX on MacOS 9. I tried to "upgrade" my PC about 5 times, then gave up and did a "fresh" install. After that I had no problems installing anything.

Hope ya can find a better solution...

-Kensupen
SadMan
16
Years of Service
User Offline
Joined: 6th Oct 2002
Location:
Posted: 6th Oct 2002 16:07
Sorry I didn't word my question too well - it's a new machine (P4 2.66) with XPPro and I can't install. Thanks for the help anyway Kensupen...

SadMan

haggisman
16
Years of Service
User Offline
Joined: 26th Aug 2002
Location: United Kingdom
Posted: 6th Oct 2002 16:35
works fine here on win XP

Specs:- 1GHZ athlon, Radeon8500, 192mb ram
SadMan
16
Years of Service
User Offline
Joined: 6th Oct 2002
Location:
Posted: 6th Oct 2002 22:02
Seems to be a problem with the installshield script....why's it attempting an RPC anyway?

ChipOne
16
Years of Service
User Offline
Joined: 12th Sep 2002
Location: Canada
Posted: 7th Oct 2002 18:29
probably to stuff something in the registry or to register a DLL. are you a member of the administrator's group? not sure if the OS is as picky as it is in Win2K, but that might have something to do with it.

i had a new XP Pro box and here's what i did:
downloaded all the XP patches & applied them
made myself an admin
installed DBPro

this has worked fine for me.

Login to post a reply

Server time is: 2019-08-26 08:49:39
Your offset time is: 2019-08-26 08:49:39