Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

Program Announcements / Bamberman retro compo entry version finished

Author
Message
Hubdule
17
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Sep 2002
Location: Gundelsheim
Posted: 7th Apr 2003 09:34
Hi @ all,

as you may have seen, we've finished the compo version of Bamberman retro.
It's a multiplayer (only) bomberman clone for up to 4 players.

Nothing more to say just try it hehe ...
Hope you like it ...

http://www.colorarts.de/bamberman/bamberman.zip

*working on an "after" compo version with lots of new features
pathfinder
17
Years of Service
User Offline
Joined: 5th Sep 2002
Location:
Posted: 7th Apr 2003 10:58
ill add OMG ^^

Kohai of UWDesign
17
Years of Service
User Offline
Joined: 12th Sep 2002
Location: France
Posted: 7th Apr 2003 11:23
Great ... off to test this !


Surely, the compo is interesting this year ...

[Kohai]
[url]www.underwaredesign.com[/url] [url]www.kohaistyle.com[/url]
pIII 733/256 Ram/Geforce 256
pathfinder
17
Years of Service
User Offline
Joined: 5th Sep 2002
Location:
Posted: 7th Apr 2003 11:38
Know what you mean Kohai every entry has something in it thats made me go wow. 1 2 3 Eye Candy



Danmatsuma
16
Years of Service
User Offline
Joined: 2nd Mar 2003
Location: Australia
Posted: 7th Apr 2003 13:09
Hubdule, Played your game, rather fun!
Hehee cute too

ZX Spectrum 48k Issue 3, Radio shack Tape drive, Rank arena 12" T.V. set.
Kohai of UWDesign
17
Years of Service
User Offline
Joined: 12th Sep 2002
Location: France
Posted: 7th Apr 2003 14:01
Eh eh ... had lot of fun playing against myself ...

The game is very polished and cute ...

You made an awesome work !

[Kohai]
[url]www.underwaredesign.com[/url] [url]www.kohaistyle.com[/url]
pIII 733/256 Ram/Geforce 256
Hubdule
17
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Sep 2002
Location: Gundelsheim
Posted: 7th Apr 2003 14:26
Thanks a lot to you all. But it's not just me who made this entry possible.
I would like to thank pathfinder for the cute modells and hope he'll help again with the "after" compo version
A special thanks go to my girlfriend Steffi She gave Bamberman it's funny voice samples

pathfinder
17
Years of Service
User Offline
Joined: 5th Sep 2002
Location:
Posted: 7th Apr 2003 15:43
that voice cracks me up hub ^^

Hubdule
17
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Sep 2002
Location: Gundelsheim
Posted: 7th Apr 2003 18:04 Edited at: 7th Apr 2003 18:05
Hm, I really don't think you can compare any game made by a huge company like Hudsonsoft with a selfmade,within 3 weeks, hobby project !? And Bomberman is definitly retro as the first known Bomberman type of game was back in 1983( http://www.newdream.net/sb4/history.html ) . Ok the game couldn't give you a single player super duper story mode but it's fun to play with others. We'll definitly add more to it soon but we're limited by the compo rules ...

You're also active at the german board ?

lcfcfan
16
Years of Service
User Offline
Joined: 19th Feb 2003
Location: North East, UK
Posted: 7th Apr 2003 22:38
DerFallendeEngel, it's a multiplayer game you may think its boring cos u have no friends to play it with and obviously dont know what ur on about this game is really cool, well done on this it is definatly a contender for retro comp.

2ghz, ati radeon mobility 32mb DDR, 30gb, 256mb DDR ram, Win Xp

http://www.apollo-design.com
Danmatsuma
16
Years of Service
User Offline
Joined: 2nd Mar 2003
Location: Australia
Posted: 8th Apr 2003 09:19
my two 'lil sisters played the game together and loved it, but they were a bit frustrated with the speed, ran kind of slow on my athlon 1800xp geforce2mx400 256ddr.

ZX Spectrum 48k Issue 3, Radio shack Tape drive, Rank arena 12" T.V. set.
Hubdule
17
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Sep 2002
Location: Gundelsheim
Posted: 8th Apr 2003 10:53
I know that it runs not very fast but that's due to a DBPro slowdown. It was faster with DBPro's beta versions of Patch4 so only thing I can say is, wait for P5 and then I'll recompile again Hopefully faster then.

The speed is ok on my Athlon 1200MHz with GF4Ti4200 but I know that not everybody has a GF4 ... so we have to wait (again!? )

Richard Davey
Retired Moderator
17
Years of Service
User Offline
Joined: 30th Apr 2002
Location: On the Jupiter Probe
Posted: 8th Apr 2003 12:11
I wouldn't say the game is boring at all, but it's a shame it's 2 player only so I'm really looking forward to a version that isn't (the game will be judged with 2 people playing it, so don't worry).

DerFallendeEngel - so which entry did you submit huh?

Cheers,

Rich

"Gentlemen, we are about to short-circuit the Universe!"
DB Team / Atari ST / DarkForge / Retro Gaming
Hubdule
17
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Sep 2002
Location: Gundelsheim
Posted: 8th Apr 2003 13:17
I'm sorry for the "no-one-player-mode"
But there wasn't time for proper AI and one player mode so I dropped it (don't want stupid gamelogic in).
There will be an updated version with:

- one player mode
- play against enemys
- more maps/music/power ups
- etc ...

But I hope that it wouldn't influence the judges too much if there's (currently) no one player mode

The Big Babou
16
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Feb 2003
Location: Cyberspace
Posted: 9th Apr 2003 17:02
it really looks nice, and the voice is funny, but theres a problem: after having placed the bomb, there is a countdown. when the countdown reaches 1, everything stops for about 10 secs, same happens when you collect a power up. my system is an amd athlon xp 1700+, 512 ddrram, ati radeon8500. perhaps the loading time delay of ati cards again?
GameKit
16
Years of Service
User Offline
Joined: 6th Mar 2003
Location: USA, Staring Blankly at a Computer
Posted: 9th Apr 2003 17:44
Not Bad... Sure beat my retro competition entry ... lol... i love bomberman!!!

Anyone Can Destroy...But Few Can Create...
Hubdule
17
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Sep 2002
Location: Gundelsheim
Posted: 9th Apr 2003 18:04
@TheBigBabou ... I've read that there are some bugs with Patch4 when using an ATI card ... I'll recompile with a newer DBP version as soon as it's available.

Kangaroo2
16
Years of Service
User Offline
Joined: 26th Sep 2002
Location: United Kingdom
Posted: 10th Apr 2003 00:51
This is truly brilliant - I love Bomberman

Hmm an online working 4 player version of this might actually convince me to start playing games online again

Coming Soon! Kangaroo2 Studio... wait and quiver with anticipation! lol
samjones@kangaroo2.com - http://www.kangaroo2.com - If the apocalypse comes, email me
The Big Babou
16
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Feb 2003
Location: Cyberspace
Posted: 10th Apr 2003 13:09 Edited at: 10th Apr 2003 13:32
Quote: "... I'll recompile with a newer DBP version as soon as it's available.
"


I think I have to wait for a long time. Thank you so far, Hubdule
Shining Moonblade
16
Years of Service
User Offline
Joined: 2nd Oct 2002
Location:
Posted: 11th Apr 2003 15:29
This is hilarious. I love the voices and the funny back-drop death. (^-^)

There's only 2 things I'd consider changing.

1) The time the explosion lasts. It's really annoying running into your own long after safely getting away. Just a quick (big) fireburst is often enough to fry your opponent.

2) Make your character move a bit faster. It's hard to get away from your own bombs sometimes.

But this is one heck of a game. I love the artwork. And I'm sure Lee is either laughing his head off or secretly planning to destroy you all. LOL.

Good job guys.

The moon empowers my blade and commands me to destroy you all!
Hubdule
17
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Sep 2002
Location: Gundelsheim
Posted: 11th Apr 2003 16:37
Thanks Shining Moonblade,

I'll see what I can do to speed things up. Expect a new release with next DBPro Patch 5

I currently work on enemy code so you can play alone and also on some multiplayer code over a network.

sonecgaimr
16
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Mar 2003
Location: United States
Posted: 11th Apr 2003 21:33 Edited at: 11th Apr 2003 21:35
Cool game!

Rob K
Retired Moderator
17
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Sep 2002
Location: Surrey, United Kingdom
Posted: 12th Apr 2003 00:25
"but this kind of games is boring for me"

Only if you are trying to play it on your own. With 2 people it is great fun, and can get pretty intense! - I bought Atomic Bomberman back in 1997 and this is more or less about the same quality (better graphically, slightly short on gameplay) - it certainly is pretty good for a 2 month DBP game to be as good as an 80% scoring commercial game from a few years back.

@Hubdule

Along with the infuriatingly brain-taxing Pyramid Pushers, this is my fav. entry so far.

Current Project: Retro Compo. Entry.
ClearCoder
16
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Feb 2003
Location: United Kingdom
Posted: 12th Apr 2003 20:18
hey hubdule you said you were working on a single player mode. I've been creating a bomberman clone off my own (www26.brinkster.com/dudemansoftware, you beats it hands down) but one main problem i've been having is the AI. So as our goals are the same come up with a good bomberman AI do you want to work togeather at all, exchange ideas or anything of the sort.

seeya
dudeman

Newbie Now; Expert Later
Current project: Bomber Blitz Final
http://www26.brinkster.com/dudemansoftware/12.bmp
Hubdule
17
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Sep 2002
Location: Gundelsheim
Posted: 12th Apr 2003 20:23 Edited at: 12th Apr 2003 20:24
Sure, why not ... as soon as I have something that's worth showing I can help you ... As you said it's quite complicated but not undoable ... if you want to contact me just write me an email to:
hubdule@colorarts.de

btw. I tested you're Bomberman clone a while back and find it interesting! Keep up the work It's worth it !

Simple
17
Years of Service
User Offline
Joined: 28th Aug 2002
Location: United Kingdom
Posted: 12th Apr 2003 21:05
Damn !! I've downloaded and tried to run this game about 6 times now. But it still just closes down for no reason.

It gets as far as "loading" on a black screen.... then it just all vanishes ( no error message, nothing )

Spec - AMD Athlon 1000mhz - 256mb DDR - Gforce2mx 400 - 60gb HD - 19" Compaq - DVD rom

Hubdule
17
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Sep 2002
Location: Gundelsheim
Posted: 12th Apr 2003 21:06
Hm, very very strange ??? You're the first one who have this problem ... new version will be there soon ...

Shadow Robert
16
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Sep 2002
Location: Hertfordshire, England
Posted: 14th Apr 2003 16:23
LMAO you did a chop job on Lee's award pic didn't ya (^_^)
pretty cool, the controls are a little iffy for an arcade game - not really very quick if you know what i mean.

but was fun and funny... alot of the game works so well together

Tsu'va Oni Ni Jyuuko Fiori Sei Tau!
One block follows the suit ... the whole suit of blocks is the path ... what have you found?
Hubdule
17
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Sep 2002
Location: Gundelsheim
Posted: 14th Apr 2003 20:07
Thanks ... as said I work on an update ... let's see what it'll bring ...

Xoid
16
Years of Service
User Offline
Joined: 8th Mar 2003
Location:
Posted: 14th Apr 2003 21:43
I have EXACTLY the same problem as Simple
I see we have the same graphics card Gforce2mx 400 anything to do with that you think?

Do not anticipate the outcome of the engagement, let nature take it's course, and your tools will strike at the right moment - from "Tao of Jeet Kune Do" by Bruce Lee
Hubdule
17
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Sep 2002
Location: Gundelsheim
Posted: 14th Apr 2003 22:46
Hm, as I only have a GF4Ti4200 here I can't test this ... but I'll try to get one to test this ... other possiblity would be a new compile in a newer DBP version when available.

Shadow Robert
16
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Sep 2002
Location: Hertfordshire, England
Posted: 14th Apr 2003 22:56
did you guys leave it to load... as it does take a while and swaps screens about 20times, and if you do anything whilst it loads up it has all sorts of problems.

it should take a min to show a black screen saying "Loading..." after that let it flicker about and you'll hear music soon followed by the actual game.
Once it shows the main title screen you can then mess about
happened to me 2x before i realised it was probably something wrong with DBpro not the actual program.

works fine on my GeForce4 Mx 460 & GeForce2 Go! (Mx 100/200) ... which would be the only real similarity between you guys.

Tsu'va Oni Ni Jyuuko Fiori Sei Tau!
One block follows the suit ... the whole suit of blocks is the path ... what have you found?
Simple
17
Years of Service
User Offline
Joined: 28th Aug 2002
Location: United Kingdom
Posted: 14th Apr 2003 23:14
Nah ! The black loading screen appears after about 8 sec's ... last for about 5 sec's and then just disappears. After which I waited about 5 mins just incase it was a slow loader.

Even if I look in my task manager... it's not there ( not running )

But I am about to download it again and try it on my other machine ( Gforce2 200 mx )..... I'll let you know the results.

Spec - AMD Athlon 1000mhz - 256mb DDR - Gforce2mx 400 - 60gb HD - 19" Compaq - DVD rom

Simple
17
Years of Service
User Offline
Joined: 28th Aug 2002
Location: United Kingdom
Posted: 14th Apr 2003 23:32 Edited at: 14th Apr 2003 23:33
OK..... just test it it on my other machine... Gforce2 100/200 mx and it works fine

Loads up in about 10 secs.. ready to play in about 15.

Very nice game... although I found it a little too slow moving. I don't use my other machine much, but I may have to start.... give the Mrs a few games to see who's making the next coffee !!

Spec - AMD Athlon 1000mhz - 256mb DDR - Gforce2mx 400 - 60gb HD - 19" Compaq - DVD rom

Hubdule
17
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Sep 2002
Location: Gundelsheim
Posted: 15th Apr 2003 02:21
The game was faster with DBPro Patch 4 beta 4-6 but the release slowed it down a lot ... don't know why so it's maybe to slow on some machines. Nice to hear you could test it finally Hope it get's faster again with P5 ... I'll also have a look where I can optimize the speed ... we'll see

Mr Underhill
16
Years of Service
User Offline
Joined: 23rd Apr 2003
Location: The Forgotten Worlds...
Posted: 3rd May 2003 19:31
Dang...doesn't work on my computer :-s :-s :-s

"not all that is gold does not glitter, not all those who wander are lost, not all that is old does not whither, deep roots are not reached by the frost..." - Aragorn (Strider)

Login to post a reply

Server time is: 2019-09-17 09:36:21
Your offset time is: 2019-09-17 09:36:21