Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

FPS Creator X10 / Waypoint problems

Author
Message
00bk
19
Years of Service
User Offline
Joined: 13th Jan 2005
Location: Digging thru the earth to get to china
Posted: 14th Dec 2007 19:24
Hey guys
Maybe I'm doing something wrong, but my character simply does NOT want to follow a waypoint.
He's standing on a path, and he's neutral. His details pretty much all say "No Action" (which is what it says to do in the manual) and everything looks like he should be following the waypoint.
However, either he does nothing or he gets half way and stops.
Attatched is a screenshot with the view of the entity, the waypoint, the entity details and the waypoint para in the manual.

HELPP!!

Attachments

Login to view attachments
Seth Black
FPSC Reloaded TGC Backer
19
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Feb 2005
Location: Pittsburgh, PA
Posted: 14th Dec 2007 19:38
...sorry to see that things really haven't been fixed in x10.

Have you tried the old x9 trick of tapping Page Up, to elevate the entity slightly?


Own It, Or Get Owned...
00bk
19
Years of Service
User Offline
Joined: 13th Jan 2005
Location: Digging thru the earth to get to china
Posted: 14th Dec 2007 21:06
STILL NO LUCK - the best he does is go about half way then stop.



GRRRRRRrrrrrr........ PLEASE help?

Seth Black
FPSC Reloaded TGC Backer
19
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Feb 2005
Location: Pittsburgh, PA
Posted: 14th Dec 2007 21:14
...don't own x10; never getting it.
Sorry.


Own It, Or Get Owned...
Darkgleam
18
Years of Service
User Offline
Joined: 5th Jun 2005
Location: Sweeeden
Posted: 14th Dec 2007 22:30 Edited at: 14th Dec 2007 22:31
I think it states you should only have at start condition so only use it in first block and then something else i think the start condition tells it to follow a waypoint, then it passes the active script on to something else which says NO action i.e. he does nothing. not sure but it sounds reasonable.

(Sorry for the spelling I wrote it real fast.) //Edit

I can't kill someone, I can only help them die.
00bk
19
Years of Service
User Offline
Joined: 13th Jan 2005
Location: Digging thru the earth to get to china
Posted: 14th Dec 2007 22:34
What do you mean? That I should put the waypoint in a different square than the entity?

nackidno
17
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Feb 2007
Location: Där solen aldrig skiner
Posted: 14th Dec 2007 22:37
Shouldn't the character start by the start of the waypoint (the first star). I think that may be your problem.

Footsteps W.I.P
Trala'em Goes Oblivion (TES IV Mod)
00bk
19
Years of Service
User Offline
Joined: 13th Jan 2005
Location: Digging thru the earth to get to china
Posted: 14th Dec 2007 22:43
I originally tried that, he didn't move AT ALL.
The character now moves about half way and then stops completely still.

SO CONFUSING!

Uthink
17
Years of Service
User Offline
Joined: 30th Sep 2006
Location: State of Confusion
Posted: 14th Dec 2007 23:04 Edited at: 14th Dec 2007 23:04
It's not confusing. Sounds like a bug! Maybe frustrating is more like it?

"I'm trying to find new ways to make this game more attractive." - Dennis Rodman
Darkgleam
18
Years of Service
User Offline
Joined: 5th Jun 2005
Location: Sweeeden
Posted: 14th Dec 2007 23:33
Try this rig and see if the dude moves around. Did for me.

I can't kill someone, I can only help them die.

Attachments

Login to view attachments
00bk
19
Years of Service
User Offline
Joined: 13th Jan 2005
Location: Digging thru the earth to get to china
Posted: 14th Dec 2007 23:42
Quote: "Try this rig and see if the dude moves around. Did for me."


Hmmmm... yes it does work, absolutely perfectly, thanks. I've copied all the details of the entity over to mine, and still no luck.

It could be a bug, but seeing as that rig worked I doubt it. No, I'm still very confused...

00bk
19
Years of Service
User Offline
Joined: 13th Jan 2005
Location: Digging thru the earth to get to china
Posted: 18th Dec 2007 18:50
OK, I've given up trying to fix this, over to you guys.
I've attatched the map, tell me if you get any luck!

Attachments

Login to view attachments
Greek freak
16
Years of Service
User Offline
Joined: 28th May 2007
Location: Greece
Posted: 21st Dec 2007 20:58
I have a problem with waypoints too.

The problem is not if there isn't after-death-life. The problem is if there is no life in life!
fallen one
17
Years of Service
User Offline
Joined: 7th Aug 2006
Location: My imagination!
Posted: 21st Dec 2007 21:17
So waypoints dont work then like in dx9, has this been fixed for DX10? Im curious to see if they have sorted this one out.

Evil Things Most Foulhttp://www.avantivita.com/

Login to post a reply

Server time is: 2024-03-03 15:21:43
Your offset time is: 2024-03-03 15:21:43