Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

2D All the way! / I'm hurting here....hlp plz.

Author
Message
james1980
21
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Sep 2002
Location:
Posted: 18th Aug 2003 01:30
this is for photoshop7 or image ready.

Now if i wanted to make a game like Dragon Warrior/Final Fantasy on the NES or SNES and need to make a map without drawing every thing by hand how would i make a file for some type of clip art
and i mean like grab this waterfall and repeat pasteing is where it needs to be or make a grass tile and start building.
i seen this be done on a training dvd but it does not work hotkeys will be helpfull.

thanks for your time.
P4 1.5GHZ, 1536MB SDRAM, 64MB radeon 8500
SoulMan
21
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Nov 2002
Location: In a house somewhere on the planet earth
Posted: 18th Aug 2003 04:04
You are talking about a tile editor.
You might look around for such an editor that will produce a final image. Myself, I will be creating the tool to do so. I would look into doing that but it's up to you.
SoulMan

I am my own and own my am I
CloseToPerfect
21
Years of Service
User Offline
Joined: 20th Dec 2002
Location: United States
Posted: 19th Aug 2003 05:52
I think he want to make on big map image in PS7 and use that as a background.
The Terminator
20
Years of Service
User Offline
Joined: 19th Aug 2003
Location:
Posted: 26th Aug 2003 03:37 Edited at: 26th Aug 2003 03:41
I think what he means is a tile engine where you grab 1 piece of
an image (a tile) and paste it on a map that has already been defined
look at my code and tell me if this is what you mean it might not work but it will give you an idea on how to make a basic tile engine



btw
"if = 1 then pasteimage 1 ,x ,y ,1"
really is
if z = 1 then pasteimage 1, x,y, 1

Windows! The game that never ends.
David R
20
Years of Service
User Offline
Joined: 9th Sep 2003
Location: 3.14
Posted: 9th Sep 2003 16:20
Seriously - I do not know - and I should - me relative (who helps me alot) uses photoshop all the time -seriously mate I have no idea - ask someone more senior!

David William Roberts
Pincho Paxton
21
Years of Service
User Offline
Joined: 8th Dec 2002
Location:
Posted: 9th Sep 2003 17:05
You need a map editor which has been mentioned. If you are repeating images in photoshop then you are not really saving memory so it's pointless (Although there is a way to convert the Photoshop image back into tiles using a special kind of map editor.) If you really want to repeat images in photoshop just turn the grid on and set it to 32*32 pixels.

Pincho.

Login to post a reply

Server time is: 2024-03-01 04:04:25
Your offset time is: 2024-03-01 04:04:25