Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

FPS Creator X10 / FPS Creator x10:made whit the a**

Author
Message
GLaDOS
14
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Jul 2009
Location: Italy
Posted: 7th Aug 2010 15:57 Edited at: 7th Aug 2010 16:16
Why? why.... good question.
i have A brand new pc whit winodws 7 64 bit and an ati HD5470
but fpsc doesny work well
FPSCX10:
Editor:HORRIBLE,1-2 FPS! I CANT MAE ANYTHING
Ingame: laggy. on higt 10 FPS,on low 10 fps + the image of the gun is Messed up
FPSCX9: i dont remember well if it crashes when i open the editor or when i test the game,anyway IT DOESNT WORK
Stand alone game (X9) i tried my old game Fatal excheption,out door is 4 FPS (WTF!) but indoor seems running well. but IS TOO FAST!
yes when i reload the gun the animation finishes first than the audio
FPSCx10 tech demo: it lags....
now,i remember whit my old laptop,FPSCx9 whas laggy. i had vista but it whass playble. in Windows 7 (on my old laptop) it lags even more and in the editor too.
noww why im posting on FPSCx10 section? cuz i want to make X10 work well.Please help me i want really FPSCx10
my PC:Acer aspire 5470 1 gb vram
3 GB ram
Windows 7 home premium 64 bit
intel core i3
directx11
thats all.
PS:im alex45,the maker of Final excheption.i have lost my password of that account so i madde alex45 but now i have found the pass and im here usinig again this one... LOL

My fav. FPSC charater: Aiko
Gizmoguy
18
Years of Service
User Offline
Joined: 8th Apr 2006
Location: Hell
Posted: 7th Aug 2010 16:02
wut?

God in his heaven, alls right with the world.
GLaDOS
14
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Jul 2009
Location: Italy
Posted: 7th Aug 2010 16:16 Edited at: 7th Aug 2010 16:16
??? what? i need help not spam.

My fav. FPSC charater: Aiko
science boy
15
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Oct 2008
Location:
Posted: 7th Aug 2010 16:58 Edited at: 7th Aug 2010 17:02
i believe gizmo guy is referring to your spelling errors which is plenty, not having a go but it's a valid observation.

as to your wording it is all over the place.

i am making out your having trouble with fpsc and its frame rates.
and i am assuming it is since you bought a new pc with graphics card.

i have a hd 5850 and since i reloaded x9.0c and x10.1 and updated my drivers from ati i have both running exceptional.
(can get them drivers from microsoft site.)


the editor does lag on windows 7 but not as bad as what your saying, have you checked compatibility thread created by next? it is the lower end of the hd5000 series. saying that though 5000 series should run x10 smooth so i suggest

uninstall fpscx10 then

do a good clean up ccleaner and disk cleaner defrag etc.

then
load up directx9.0c

load up directx10.1 sdk

then go to amd site and update your drivers

then re install x10

then update x10 by going to help menu and turning off all firewalls.

then when all uploaded run and then report back and tell me if any of this helps.

p.s be nice x10 is a happy place

hope it works

and have a beer

an unquenchable thirst for knowledge of game creation!!!
GLaDOS
14
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Jul 2009
Location: Italy
Posted: 7th Aug 2010 17:06
im italian heres why my english is so bad.
what?maybe the editor is not so laggy to u but to me is horrible.
anyway i dont need to clean the computer,i have bought it 2 months ago and FPSCx10 whas the first thing i have installed but im posting now.
what u mean for reload the directx x9 and x10?

My fav. FPSC charater: Aiko
budokaiman
FPSC Tool Maker
14
Years of Service
User Offline
Joined: 24th Jun 2009
Playing: Hard to get
Posted: 7th Aug 2010 17:10
He means to reinstall the versions of DirectX that FPSCX10 works best with.

9.0c
10.1

Putting the fear back into sliced bread since 4th May 2010
GLaDOS
14
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Jul 2009
Location: Italy
Posted: 7th Aug 2010 17:13 Edited at: 7th Aug 2010 17:14
thanks im tryng...
anywway is not the videocard cause i can run well games like
fallout 3 (all medium,0 lag)
TheSims3 (all max,0 lag)
GTA IV (all medium,a bit of lag)
Halo 2 (maxed out 0 lag)
anyway im waiting for the end of the download of direct x and try
PS:i must install just one of them?

My fav. FPSC charater: Aiko
science boy
15
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Oct 2008
Location:
Posted: 7th Aug 2010 17:15 Edited at: 7th Aug 2010 17:18
x10 and x9 need you to load the x9 and x10 graphic drivers,
x9 will not work properly unless you have x9.0c installed and x10 will not work properly unless you have x10.1 installed, not sure about anything else but x11 alone to my knowledge wont run x9 or x10 without hiccups.

i downloaded from microsoft website the drivers needed to run the game makers.

and even though a new pc you will already have a lot of displaced files, but that is just an auto thing for me to do.

and ok about the english i was not having a go i pointed out why gizmo sent that message.

i am not concerned about spelling and as long as people are happy i will help.

you must download/install both

x9 works for fpsc x9
x10 works for fpsc x10

an unquenchable thirst for knowledge of game creation!!!
GLaDOS
14
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Jul 2009
Location: Italy
Posted: 7th Aug 2010 17:17
yes but im waiting for the directx download
PS:why i must install dx9 if fpscx10 uses X10?

My fav. FPSC charater: Aiko
science boy
15
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Oct 2008
Location:
Posted: 7th Aug 2010 17:19
i thought you wanted to use fpscx9 and fpscx10

so in doing this both should work.

an unquenchable thirst for knowledge of game creation!!!
GLaDOS
14
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Jul 2009
Location: Italy
Posted: 7th Aug 2010 17:23 Edited at: 7th Aug 2010 17:36
i just want FPSCX10
ok is almosr complete (the download)just few minutes and i will try.
ok download complete.just install and test....7
installation done,lets try....
no still doesnt work

My fav. FPSC charater: Aiko
GLaDOS
14
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Jul 2009
Location: Italy
Posted: 7th Aug 2010 18:20
can somuone help me?

My fav. FPSC charater: Aiko
Gizmoguy
18
Years of Service
User Offline
Joined: 8th Apr 2006
Location: Hell
Posted: 7th Aug 2010 18:29
i wasnt having ago, i just couldnt make out any of the first post

God in his heaven, alls right with the world.
GLaDOS
14
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Jul 2009
Location: Italy
Posted: 7th Aug 2010 18:32
ok but can somuone please help me?

My fav. FPSC charater: Aiko
GLaDOS
14
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Jul 2009
Location: Italy
Posted: 7th Aug 2010 19:47 Edited at: 7th Aug 2010 19:56
guys i tried FPSCfree and seems run well.the only thing that works.
ah i forgot to say one more thing
In FPSCX10 there is no footstep sound

My fav. FPSC charater: Aiko
Gizmoguy
18
Years of Service
User Offline
Joined: 8th Apr 2006
Location: Hell
Posted: 7th Aug 2010 20:00
are you using a paid for version of x10 not an illegal download one?

God in his heaven, alls right with the world.
GLaDOS
14
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Jul 2009
Location: Italy
Posted: 7th Aug 2010 20:36
lol is a long story.time ago my best friend bought FPSCX10.he had a crappy videocard (nvidia 6100)so he cant run it.i have bought his copy for just 10 euros xD
so,yes is a paid version

My fav. FPSC charater: Aiko
SikaSina Games
16
Years of Service
User Offline
Joined: 5th Dec 2007
Location: Reading, UK
Posted: 7th Aug 2010 22:58
Riiiight, so bascially, X10's editor and game are lagging on your system?

From the looks of it, you need to install DirectX 10.1, not X11. DirectX 11 has been noted to cause a lot of problems in the X10 version of FPS Creator.Also, do you have any background programs running? They can take up large processing amounts too .

-SSG

budokaiman
FPSC Tool Maker
14
Years of Service
User Offline
Joined: 24th Jun 2009
Playing: Hard to get
Posted: 7th Aug 2010 23:05
Quote: "From the looks of it, you need to install DirectX 10.1, not X11."

Already been covered.

Also, if you have power saving options, make sure to turn them off.

Putting the fear back into sliced bread since 4th May 2010
GLaDOS
14
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Jul 2009
Location: Italy
Posted: 7th Aug 2010 23:12
no i have installed FPSCx10 when i bough the computer,FPSCx10 whas the first application i have installed on this computer and since i have installed it lags.
the wrost part is the editor.i cant make anything.seriourly,is horrible

My fav. FPSC charater: Aiko
SikaSina Games
16
Years of Service
User Offline
Joined: 5th Dec 2007
Location: Reading, UK
Posted: 7th Aug 2010 23:22
What we mean is the actual DirectX itself, you need to download the 10.1 update. Try that and tell us what happens .

-SSG

GLaDOS
14
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Jul 2009
Location: Italy
Posted: 7th Aug 2010 23:26
where i can download it?

My fav. FPSC charater: Aiko
SikaSina Games
16
Years of Service
User Offline
Joined: 5th Dec 2007
Location: Reading, UK
Posted: 7th Aug 2010 23:43
Hang on, I checked over and DX11 contains 10.1 with it.. d'oh! I'd check ATi Catalyst Control Center to see if it's underclocked (the Tune settings would be changed) or if quality is tuned to maximum.

-SSG

Soviet176
14
Years of Service
User Offline
Joined: 19th Sep 2009
Location: Volgograd
Posted: 8th Aug 2010 00:30
He needs to update his drivers and his direct x. His card should not be doing that.

Putting fear back into sliced bread since 4th May 2010
GLaDOS
14
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Jul 2009
Location: Italy
Posted: 8th Aug 2010 09:51 Edited at: 8th Aug 2010 09:53
guys on the ati thing i put max quality and still the same.but the editor looks a bit more fast...ok now the editor is playable,not the max anyway,im gonna test the game
edit:no is the editor is not playble.it become horrible when i start make a sample level

My fav. FPSC charater: Aiko
GLaDOS
14
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Jul 2009
Location: Italy
Posted: 8th Aug 2010 10:05 Edited at: 8th Aug 2010 11:40
guys sorry double post but its confirmed.its not my pc is Windows 7 or directx11 because there is too much bugs heres a list
3 Times on 5 the reload round doesnt go
some times when i test the gam e i cannt open the effect bar
messed up hud weapon image
friends seems dont follow u (i must test that)
So i dont know what to do
i have tryed all the compatibilities windows xp,windows vista, windows bill gates and your mother in bed last night,i tried EVERYTHING.... i dont know what to do now...
installed patch,notthing changed...

My fav. FPSC charater: Aiko
GLaDOS
14
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Jul 2009
Location: Italy
Posted: 8th Aug 2010 12:21
sorry triple post but this tread can be closed. i haventi fixed x10 problems but i have fixed x9 problems so i can use it. thanks anyway for the help

My fav. FPSC charater: Aiko
SikaSina Games
16
Years of Service
User Offline
Joined: 5th Dec 2007
Location: Reading, UK
Posted: 8th Aug 2010 13:01
Quote: " your mother in bed last night"


As suggestible as it is, I laughed at that . Try reducing your ATi settings to low since it may be affecting the editor.

-SSG

GLaDOS
14
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Jul 2009
Location: Italy
Posted: 8th Aug 2010 13:19
im now using x9. it works well but the effects pack doesnt appear :\ i have installed it but it doesnt works :\

My fav. FPSC charater: Aiko
GLaDOS
14
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Jul 2009
Location: Italy
Posted: 8th Aug 2010 21:25
ok dont close this tread... i want solve my problem! PLEASE HELLP NEEDED
i have downloaded the patch but nothing changed..

My fav. FPSC charater: Aiko
Le Shorte
15
Years of Service
User Offline
Joined: 6th Apr 2009
Location: Wisconsin
Posted: 9th Aug 2010 03:46
I don't know what to tell you. Every driver's up to date? You don't have RAM-crunching programs such as anti-viruses running?

Putting the fear back into sliced bread since 4th May 2010
The Next
Web Engineer
16
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Dec 2007
Location: United Kingdom
Posted: 9th Aug 2010 11:46 Edited at: 9th Aug 2010 11:50
The following things need to be checked they may have been said before but i'm telling you them now to get them all in one place.

1. Check that your system requirements are supported by FPSC X10 on this thread http://forum.thegamecreators.com/?m=forum_view&t=138684&b=33.

2. Check that your graphics card driver is up to date and is at the latest version offered by your manufacturer.

3. Ensure that all other programs are closed while using FPSC X10 this includes going into process explorer and closing any processes that are not needed.

4. If you can support 64bit OS then install it you will get very large speed increases.

5. Check your FPSC X10 version is up to date. Yo could even try using Mystic Mod also as that may help you gain some speed.

6. Ensure you have Direct X10.1 vista and windows 7 are very bad at telling you what version you have and get it wrong all the time. So just in case install Direct X9.0c FIRST then install Direct X10.1

7. Make sure your running FPSC X10 as an administrator and not using any Compatibility settings.

8. Please read the specs thread FPSC X10 does NOT support Direct X11 it will never work almost everyone that tries to use Direct X11 has issues that cause crashes, slow downs or even failure to launch.

9. Hope and pray.

If none of that works there is nothing else left to suggest and go take to TGC support.

Mystic Mod - Putting the fear back into sliced bread since 4th May 2010
Windows 7 Pro, Intel Core 2 Duo 2.8Ghz, 4GB DDR3, Dual nvidia SLI 9800GT 1GB, 1.5TB Hard disk
4125
16
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Feb 2008
Location: Bronx, New York
Posted: 9th Aug 2010 11:57
One major issue I see here is that he said FPSCX10 was the First App he installed after windows 7 was installed. That kinda sounds like a bad move as I did something similar back when I had Vista and FPSCX9. Got a boat load of werid crashs and lags. Update All your drivers. Also FPSCX10 has issues with DX11, Try removing that. Or if you want to take the risk. How bout wiping you pc and installing windows 7 again, this time. Installing all the updated drivers and direct X needed before you install FPSCX10...Im not sure if that will help out at all. Try what The Next Just posted and see if that helps or like he said

Quote: "If none of that works there is nothing else left to suggest and go take to TGC support."


Good luck

Computer Specs: Intel Core 2 Duo E7400 2.80GHz @ 1066Mhz FSB 3MB Cache, Dual Channel 8192MB DDR2 PC6400 800MHz RAM, XFX Nvidia Geforce 9800 GTX+ 512MB, XFX 780i SLI Motherboard
GLaDOS
14
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Jul 2009
Location: Italy
Posted: 9th Aug 2010 12:27 Edited at: 9th Aug 2010 12:31
HEY!
i have 64 bit but
im using compatibliity and not at administrator! let's try!
i have buyed the laptop whit all the drivers (so its ready) and i have installed X10 for see the game performance..maybe i have select the wrong program xD
i have all the updated drivers...
now i must try.if doesnt work,how o unistall Directx11?

My fav. FPSC charater: Aiko
GLaDOS
14
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Jul 2009
Location: Italy
Posted: 9th Aug 2010 12:50
THE NEXT TANSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS IT WORKSSSSSSS THANK U I LOVE U THANKSSSS SS tANKSSSSSS YESSS!
but now i must test the game....but it will work!

My fav. FPSC charater: Aiko
The Next
Web Engineer
16
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Dec 2007
Location: United Kingdom
Posted: 9th Aug 2010 12:55
Well that was an interesting thank you Always good when we fix something.

Have fun with your game making i hope the test game goes well.

Mystic Mod - Putting the fear back into sliced bread since 4th May 2010
Windows 7 Pro, Intel Core 2 Duo 2.8Ghz, 4GB DDR3, Dual nvidia SLI 9800GT 1GB, 1.5TB Hard disk
GLaDOS
14
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Jul 2009
Location: Italy
Posted: 9th Aug 2010 13:04
i have fixed,but there is some bugs and lags but is playable
bugs: no walk sound,messed up gun image
the lag is very little so is playable
im starting make a new game.i have made all the maps and the story in my mind back in 2008.now is finaly game making time! XD

My fav. FPSC charater: Aiko
The Next
Web Engineer
16
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Dec 2007
Location: United Kingdom
Posted: 9th Aug 2010 13:19
The no walk sound is a FPSC bug i don't have it in the newest version so i suggest you try re-installing the newest update this may also fix the corrupted gun image as it may have copied badly.

All the best

Mystic Mod - Putting the fear back into sliced bread since 4th May 2010
Windows 7 Pro, Intel Core 2 Duo 2.8Ghz, 4GB DDR3, Dual nvidia SLI 9800GT 1GB, 1.5TB Hard disk
GLaDOS
14
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Jul 2009
Location: Italy
Posted: 9th Aug 2010 13:50
no i see it happens only in some segments.anyeway IT DOESNT MATTER

My fav. FPSC charater: Aiko
Soviet176
14
Years of Service
User Offline
Joined: 19th Sep 2009
Location: Volgograd
Posted: 9th Aug 2010 18:59
lol looks like you have a fan the next.

Putting fear back into sliced bread since 4th May 2010
The Next
Web Engineer
16
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Dec 2007
Location: United Kingdom
Posted: 9th Aug 2010 20:23
Lmao I have many I'm nice really

Mystic Mod - Putting the fear back into sliced bread since 4th May 2010
Windows 7 Pro, Intel Core 2 Duo 2.8Ghz, 4GB DDR3, Dual nvidia SLI 9800GT 1GB, 1.5TB Hard disk
Wolfblade1989
13
Years of Service
User Offline
Joined: 11th Aug 2010
Location: Edwardsville, IL
Posted: 14th Aug 2010 02:20
I have a similar problem. I have Windows 7 Ultimate 32bit, and for some strange reason I can build levels on FPS creator x9, but not test them it just crashes. Help? When I had Xp everything worked perfectly.

The future is coming.
Le Shorte
15
Years of Service
User Offline
Joined: 6th Apr 2009
Location: Wisconsin
Posted: 15th Aug 2010 05:41
W7 is not officially supported by FPSC, so therefore, you're going to have a lot of crashes and bugs.

Putting the fear back into sliced bread since 4th May 2010
The Next
Web Engineer
16
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Dec 2007
Location: United Kingdom
Posted: 15th Aug 2010 12:30
This is the X10 board support for FPSc X9 is not handeled here.

FPSC X9 does work on Windows 7 32bit i have it running fine but it takes some changes to UAC and other settings to run go ask at the X9 boards.

Mystic Mod - Putting the fear back into sliced bread since 4th May 2010
Windows 7 Pro, Intel Core 2 Duo 2.8Ghz, 4GB DDR3, Dual nvidia SLI 9800GT 1GB, 1.5TB Hard disk

Login to post a reply

Server time is: 2024-04-14 05:50:33
Your offset time is: 2024-04-14 05:50:33