Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

FPSC Classic Work In Progress / [X9] Doom E1M8 Recreation [Nostalgic remake contest]

Author
Message
DarkJames
12
Years of Service
User Offline
Joined: 11th Aug 2009
Location:
Posted: 15th Apr 2011 20:49 Edited at: 15th Apr 2011 20:59
Downloading.

Btw, That Pinky reminds me of Doom 4 'wink wink' preview model, the shine i mean, it looks really good.

uzi idiot
Valued Member
11
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Dec 2009
Location: Who Knows?
Posted: 16th Apr 2011 16:02
Thank you for the comment

Here is a new version that fixes the Hall of Mirrors bug http://www.megaupload.com/?d=HQDZ1GW8

Omegamer
12
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2009
Location: There
Posted: 16th Apr 2011 16:55
Thx for the upload will try it ASAP

Youtube Name: omegamer666
Current project: Junkys Home, a X9 project where you wakeup in a dark apertment and your goal is to get out of there.
But you´re not alone...
ASTECH
14
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Jul 2007
Location:
Posted: 22nd Apr 2011 05:06
May I ask, what did you do to get that ground fog in your level?

AMD Phenom II X6 3.2Ghz, 8GB DDR3 Extreme RAM,
ASUS M4N98TD EVO Motherboard, 2 X 9800GT in SLI
Anigma
10
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Mar 2011
Location:
Posted: 22nd Apr 2011 08:50 Edited at: 22nd Apr 2011 08:51
This looks great man, nice job! Can't wait to play it! Downloading now.

It compiled! Ship it!
uzi idiot
Valued Member
11
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Dec 2009
Location: Who Knows?
Posted: 22nd Apr 2011 10:11 Edited at: 22nd Apr 2011 10:59
Quote: "May I ask, what did you do to get that ground fog in your level? "

I used particles for that, once my computer loads I'll upload the settings.(I'm using my PS3 right now)

[FINALLY after an hour of loading] I have attached the settings for the particles of you want a similar effect.

Attachments

Login to view attachments
ASTECH
14
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Jul 2007
Location:
Posted: 22nd Apr 2011 20:52
Quote: "I used particles for that, once my computer loads I'll upload the settings"


Thanks and also, congrats on winning.

AMD Phenom II X6 3.2Ghz, 8GB DDR3 Extreme RAM,
ASUS M4N98TD EVO Motherboard, 2 X 9800GT in SLI
uzi idiot
Valued Member
11
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Dec 2009
Location: Who Knows?
Posted: 22nd Apr 2011 21:09
Thank you

uzi idiot
Valued Member
11
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Dec 2009
Location: Who Knows?
Posted: 23rd Apr 2011 14:28
[Double Post]

I'm having a bit of trouble with Vishnu packer.
When it is loading the game files it freezes when it's nearly done and an error message pops up saying
Quote: "Error: The internal structure of the zip is invalid"


See attached.

Attachments

Login to view attachments
uzi idiot
Valued Member
11
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Dec 2009
Location: Who Knows?
Posted: 26th Apr 2011 11:41 Edited at: 26th Apr 2011 13:20
[TRIPLE POST]

I'm uploading Version 1.025 now.
It has working Vishnu and is a hell of a lot smaller!

[edit] I've stopped uploading it. It was taking far too long and I running really low on bandwidth
sorry for the inconvenience

Shypaw
10
Years of Service
User Offline
Joined: 24th Apr 2011
Location: Finland
Posted: 26th Apr 2011 15:32
This feels like a very nice project. I'm looking forward to see some true doom lock'n load action .

Get some inspiration from this project airslide was once back in the good times developing. Sadly the download has died.

Good luck with this, and i cant wait to play it!
uzi idiot
Valued Member
11
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Dec 2009
Location: Who Knows?
Posted: 26th Apr 2011 19:13 Edited at: 27th Apr 2011 18:38
I remember seeing that once
It looked interesting.

I think I might continue making more doom remakes once this is done(not the whole game, just a few levels).

[edit] does anyone know of any good modeling programs that can import .x files? Fragnotion will not let me do anything.

And also, I'm trying to build a new version and I gets suck on
Quote: "[277]Waiting For Threads To Finish [205/274] 98% (1036MB used)"

can anyone help?

I've attached a image of a sweet effect I made using Evolved's awesome Vertex Fur shader

Attachments

Login to view attachments
uzi idiot
Valued Member
11
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Dec 2009
Location: Who Knows?
Posted: 12th May 2011 23:12 Edited at: 12th May 2011 23:14
FINALLY!!!!!!!
Version 1.025 has been successfully uploaded, after countless attempts!
I found out what made the game file so large and fixed it (The credit video was massive) it also uses Vishnu with makes it even smaller!
You can download it from here: http://www.megaupload.com/?d=IV1DSDAV


Metal Devil123
13
Years of Service
User Offline
Joined: 13th Jul 2008
Location: Suomi, Finland
Posted: 13th May 2011 16:39
Downloading now!

Gibba gobba
12
Years of Service
User Offline
Joined: 21st Dec 2008
Location: regret
Posted: 16th May 2011 02:17
hey! you got those models from Risen3D!

Hello one and all.......
uzi idiot
Valued Member
11
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Dec 2009
Location: Who Knows?
Posted: 16th May 2011 09:37
@Gibba gobba Yes they are. Starmind001 ported them for me.


Mental Stability is over-rated!
Gibba gobba
12
Years of Service
User Offline
Joined: 21st Dec 2008
Location: regret
Posted: 21st May 2011 03:36
hey, how did you remove the left hand on the pistol?

Hello one and all.......
uzi idiot
Valued Member
11
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Dec 2009
Location: Who Knows?
Posted: 21st May 2011 09:36
@Gibba gobba: it's like that by default in the TF341 pack.
For the store version, you could try setting the single handed animations (for dual wield, I think) to the normal animations.


Mental Stability is over-rated!
Gibba gobba
12
Years of Service
User Offline
Joined: 21st Dec 2008
Location: regret
Posted: 21st May 2011 11:02
oh, you gotta get that pack. wish I had the time for that right now

Hello one and all.......
Metal Devil123
13
Years of Service
User Offline
Joined: 13th Jul 2008
Location: Suomi, Finland
Posted: 24th May 2011 16:23
Here's something about the game:
It had a very Doom-ish atmosphere going on, it looks really good and plays quite fun... until the lag strikes. Everytime an enemy (except the first bunch of enemies near the barrels) there's some lag for some time, but it goes away. Until, what I think was the finale, when you go up the elevator and there's these two big creatures in this tube looking things. That's where the game went unplayable. The lag was enormous and it went from a game into a slideshow. Everything before that was really cool (except the little amount of lag I got from the enemies).
I loved the menu-, loading-, pause- and game over screens (I couldn't get to the win screen). And I'd like to know a few things, if you could be kind enough to tell:
-How did you disable jumping? If you said that somewhere already, then sorry, I must have missed it. Thanks.

I can't give any final verdict, becouse the game went unplayable very fast, but if you'd like to know what I'd give it know, it would be somewhere 4-5 out of 10, becouse of the reasons I told about a thousand times.

uzi idiot
Valued Member
11
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Dec 2009
Location: Who Knows?
Posted: 24th May 2011 18:23 Edited at: 24th May 2011 18:48
The huge performance drop was probably the particles (In the pentagram room I used quite a lot).
To turn them off, open the setup.ini and set 'disableparticles=0' to 1. I have not tested that yet but it might work.
(My laptop is not very good, so the game runs at 10-20fps and I notice that the particles drop my fps to 5-7fps.)
[edit]I just tested it, it works

To disable jumping I just rebound jump to a key other than space (I used /). It works because of a bug which means you can't bind any key other than the space bar to jump.

PS. I'm having trouble building a new version (it finally fixes the AI and other things), it gets to the final stage of light mapping (finishing threads) and freezes. I have not changed the lighting or the light map quality so I don't see why this is happening.


Mental Stability is over-rated!
Metal Devil123
13
Years of Service
User Offline
Joined: 13th Jul 2008
Location: Suomi, Finland
Posted: 24th May 2011 19:18
Quote: "To turn them off, open the setup.ini and set 'disableparticles=0' to 1. I have not tested that yet but it might work."

Thanks, I'll go do that

Quote: "To disable jumping I just rebound jump to a key other than space (I used /). It works because of a bug which means you can't bind any key other than the space bar to jump."

So that's the answer... I always thought there's some complicated coding and scripting and time travelling involved, but who knew... the answer was this simple.

gendestroier
11
Years of Service
User Offline
Joined: 5th Jun 2010
Location: Brazil
Posted: 3rd Jun 2011 22:01
@uzi idiot: you should make an entry HERE http://forum.thegamecreators.com/?m=forum_view&t=184619&b=21
looks perfect

mods for creating a inteligent game,at least
uzi idiot
Valued Member
11
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Dec 2009
Location: Who Knows?
Posted: 3rd Jun 2011 23:06
@gendestroier no, I think my E1M8 is nothing new. But I might try doing a showcase of a directional shadow trick I found a couple of months back.

Does anyone know how to fix the freeze at 'Waiting for threads to finish' part of lightmapping? I looked it up and apparently it has something to do with entities.


Mental Stability is over-rated!
ASTECH
14
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Jul 2007
Location:
Posted: 5th Jun 2011 02:13 Edited at: 5th Jun 2011 02:14
Quote: "Does anyone know how to fix the freeze at 'Waiting for threads to finish' part of lightmapping? I looked it up and apparently it has something to do with entities."


Partially. I think you should try lowering your lightmaps and then rebuilding to see if anything changes.
Also, come entities have been known to do that for me. Just backtrack and remove some entities you placed before the error.

This is really why you should save often, ofr just in case if this stuff was to happen; you can easily revert back and not lose
1-2+ hours of progress trying to find the issue.

AMD Phenom II X6 3.2Ghz, 8GB DDR3 Extreme RAM,
ASUS M4N98TD EVO Motherboard, 2 X 9800GT in SLI
gendestroier
11
Years of Service
User Offline
Joined: 5th Jun 2010
Location: Brazil
Posted: 6th Jun 2011 02:18
@uzi idiot: AHH !!! you've changed your mind !

mods for creating a inteligent game,at least
uzi idiot
Valued Member
11
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Dec 2009
Location: Who Knows?
Posted: 6th Jun 2011 09:05
@gendestroier about what?


Mental Stability is over-rated!
2Beastmode4u
10
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Feb 2011
Location: Loading...
Posted: 6th Jun 2011 16:04
@uzi idiot
I've notice that your FPS is always at 10-20(sometimes 23). How do you even play it?


Cheers.

God help me, Please.

Come on down to my site at Unleashed FPSCreators
uzi idiot
Valued Member
11
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Dec 2009
Location: Who Knows?
Posted: 6th Jun 2011 18:25
@2Beastmode4u
Yeah, my laptop doesn't like shaders much and drops the FPS alot. Without shaders it runs quite well, but I keep them on.


Mental Stability is over-rated!
uzi idiot
Valued Member
11
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Dec 2009
Location: Who Knows?
Posted: 9th Jun 2011 19:41
Quote: "Also, come entities have been known to do that for me. Just backtrack and remove some entities you placed before the error."

I forgot to ask, would the entity causing the problem usually be static or dynamic?


Mental Stability is over-rated!
gendestroier
11
Years of Service
User Offline
Joined: 5th Jun 2010
Location: Brazil
Posted: 22nd Jun 2011 19:16 Edited at: 22nd Jun 2011 19:17
you've changed your mind about the : http://forum.thegamecreators.com/?m=forum_view&t=184619&b=21

mods for creating a inteligent game,at least

Login to post a reply

Server time is: 2021-12-05 11:45:03
Your offset time is: 2021-12-05 11:45:03