Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

FPSC Classic Work In Progress / [X9] Project 1 [WIP]

Author
Message
OmegaWolf98
10
Years of Service
User Offline
Joined: 15th May 2011
Location: Australia
Posted: 11th Jul 2011 07:40 Edited at: 11th Jul 2011 07:42


Developer: Omegawolf

Storyline: After 6 months of recovery due to an unfortunate "Accident" caused by an explosion, Clyde is notified that his sister Caitlin was accepted for a discrete scientific project hosted by Bryn corp, Clyde wanted answers and followed a cargo vessel heading up to Alaska. After being caught and had taken heavy fire, he stumbled upon the facility his sister was assigned to, not knowing the terrors that await him.

Description: The project is an inspiration of Sierra's F.E.A.R series, the genre is Horror survival, Action and puzzle based. This first release by OmegaWolf games will consist of zombies, artificial espers, genetically altered soldiers, Muay thai fighters and more. The plot of the game is to find your sister and take down the mysterious Bryn corp.








Additional image

http://img641.imageshack.us/img641/1636/fpscgame201107111250511.png

Would a scratch mark be a signature?
OmegaWolf98
10
Years of Service
User Offline
Joined: 15th May 2011
Location: Australia
Posted: 11th Jul 2011 07:48
My first game by the way.

Would a scratch mark be a signature?
Desecrated Studios
10
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Jan 2011
Location: Kirtona
Posted: 11th Jul 2011 08:25 Edited at: 11th Jul 2011 08:26
Looks good, but here's my problems:

1. First screenshot, near the blood there is a weird shadow. Im pretty sure it's because you have you Lighting Shadows = Best for performance, but you might want to fix that for the final game

2. Second screenshot, the textures are really weird in the doorway, there may not be a way around this but you might want to fix it..

3. Additional screenshot, Whaaa? It seems really random, it looks like a war game now. Going from a scary apartment to a very lit up snowy outside map. Maybe lower the lighting so you can't see as much. Also make sure the crosshairs go away when zooming into ironsights.

All of the above is just my thoughts, if you want to fix my recommendations go for it! If not, then don't! It's not my game, so i can't make it how i want it...

But that's my feedback and i hope that it helps, Good Luck!

EDIT - Sorry didn't mean to be so rude, as this is your first game. It looks good though and i hope you add some more screenshots!

-Josh
Website is under construction
System Specs: AMD Phenom x3 2.2GHz, 4GB DDR2 RAM, 1TB HD, HD Radeon 5770 1GB, 22in Acer Monitor
Leongamerz
11
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Aug 2010
Location:
Posted: 11th Jul 2011 08:44
I agree with exu.Anyway its good start man!

Poloflece,Anayar,PWP,Henry Ham,Cosmic Prophet,Wolf,KeithC,Nickydude And Lee Bamber is my icon.
OmegaWolf98
10
Years of Service
User Offline
Joined: 15th May 2011
Location: Australia
Posted: 11th Jul 2011 10:12
Quote: "Additional screenshot, Whaaa? It seems really random, it looks like a war game now. Going from a scary apartment to a very lit up snowy outside map. Maybe lower the lighting so you can't see as much. Also make sure the crosshairs go away when zooming into ironsights."


It's not all going to be horror but most of it is.

And thanks for letting me now about the errors.

Would a scratch mark be a signature?
OmegaWolf98
10
Years of Service
User Offline
Joined: 15th May 2011
Location: Australia
Posted: 11th Jul 2011 10:20
I will post some more pictures tonight.

Would a scratch mark be a signature?
Delusional Games
11
Years of Service
User Offline
Joined: 2nd Oct 2010
Location: Serbia, Sometimes Finland
Posted: 11th Jul 2011 12:04 Edited at: 11th Jul 2011 12:05
1. The storyline seems good for a fpsc game. (But there are loose ends in the description like: He wanted answers, asnwers about what? Or: Who and why attacked the cargo.)
2. First and third screen shots are nice, but the name just dosent fit to a game of this type.
As a huge fan of F.e.a.r, I suggest changing it to something that has more meanings like: ``Quest for the Sausage Fountain`` Just kidding

Anyway, don`t listen to me, I`m not good at giving critics and advices, I just play games and I`m looking forward to play project1

Cheers


My paragon is not on the poster, its in the mirror.
OmegaWolf98
10
Years of Service
User Offline
Joined: 15th May 2011
Location: Australia
Posted: 11th Jul 2011 12:18
Thanks. Although I might change it.

Would a scratch mark be a signature?
2Beastmode4u
10
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Feb 2011
Location: Loading...
Posted: 11th Jul 2011 21:50 Edited at: 12th Jul 2011 02:29
Woah. Whats with the 3 fps in the 2nd picture? You need to find a way to change that. Unless it's your PC's fault... post your system specs.

Game looks good though.


Cheers.

God help me, Please.

Come on down to my site at Unleashed FPSCreators
Desecrated Studios
10
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Jan 2011
Location: Kirtona
Posted: 11th Jul 2011 22:49 Edited at: 12th Jul 2011 02:17
@2Beatmode4u
I figured that it was just his screen capturing program. Did you just use Print Screen OmegaWolf? Or did you use like FRAPS or something?

That's my reason for his low FPS in the 2nd picture, but yes i do agree he should post his system specs!

-Josh
Website is under construction
System Specs: AMD Phenom x3 2.2GHz, 4GB DDR2 RAM, 1TB HD, HD Radeon 5770 1GB, 22in Acer Monitor
rolfy
15
Years of Service
User Offline
Joined: 23rd Jun 2006
Location:
Posted: 12th Jul 2011 02:11 Edited at: 12th Jul 2011 02:17
Fraps wont lag with a screenshot.
3fps!! even capturing with F12 or PrtSc wouldnt drop the framerate by that much, you dont need a consistent 60fps throughout a level, 25-30fps will run smoothly enough.
You really need to optimise the level, even if your using a low end comp the game will likely lag on any computer with such a low framerate.Your game must have been running like treacle even before you took the screenshot, didn't you notice this?
If you have an integrated graphics card start by turning off full screen shaders.

A Mod has been erased by your signature.
2Beastmode4u
10
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Feb 2011
Location: Loading...
Posted: 12th Jul 2011 02:29
Quote: "Your game must have been running like treacle"

LOL!


Cheers.

God help me, Please.

Come on down to my site at Unleashed FPSCreators
OmegaWolf98
10
Years of Service
User Offline
Joined: 15th May 2011
Location: Australia
Posted: 12th Jul 2011 07:18
I use Bandicam.

There are two computers I use, my dads computer which has 2GB ram with ATI and my normal computer which has 512MB ram and a NVDIA Geforce graphics card.

Jack E. Barnett

I laugh at others illiteracy.
2Beastmode4u
10
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Feb 2011
Location: Loading...
Posted: 12th Jul 2011 20:55
Quote: "512MB ram"

Time for an upgrade.


Cheers.

God help me, Please.

Come on down to my site at Unleashed FPSCreators
Leongamerz
11
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Aug 2010
Location:
Posted: 13th Jul 2011 16:55
Quote: "There are two computers I use, my dads computer which has 2GB ram with ATI "


Use your dad PC lol.I hope new screenshot is coming.

Poloflece,Anayar,PWP,Henry Ham,Cosmic Prophet,Wolf,KeithC,Nickydude And Lee Bamber is my icon.
OmegaWolf98
10
Years of Service
User Offline
Joined: 15th May 2011
Location: Australia
Posted: 14th Jul 2011 17:44
I'm getting a new PC in august but my sisters friend is going to build it.

Jack E. Barnett

I laugh at others illiteracy.
Desecrated Studios
10
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Jan 2011
Location: Kirtona
Posted: 14th Jul 2011 21:47
That sounds like a bad thing,
Quote: "but my sisters friend is going to build it"

Should you be happy? It's quite the amount of work putting together a computer. Do you know the spec's of the new one? I can tell if it will be good for FPSC.

-Josh
Website is under construction
System Specs: AMD Phenom x3 2.2GHz, 4GB DDR2 RAM, 1TB HD, HD Radeon 5770 1GB, 22in Acer Monitor
OmegaWolf98
10
Years of Service
User Offline
Joined: 15th May 2011
Location: Australia
Posted: 15th Jul 2011 07:01
My brother is choosing the specs for it, he says he is going to go for something that can run Crisis.

Jack E. Barnett

I laugh at others illiteracy.
Desecrated Studios
10
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Jan 2011
Location: Kirtona
Posted: 15th Jul 2011 07:09
Crysis 1 or 2? There is a big difference between the games. Do you think you could ask him what specs he was thinking about? FPSC needs really high end computers to get good performance out of your games...

I sadly have a somewhat bad system, it is ok for decently sized maps but once i make it to big i loose my framerate fast...

-Josh
Website is under construction
System Specs: AMD Phenom x3 2.2GHz, 4GB DDR2 RAM, 1TB HD, HD Radeon 5770 1GB, 22in Acer Monitor
OmegaWolf98
10
Years of Service
User Offline
Joined: 15th May 2011
Location: Australia
Posted: 15th Jul 2011 08:52
Most likely Crysis 2, I'm also hoping for a good video card.

Jack E. Barnett

I laugh at others illiteracy.
OmegaWolf98
10
Years of Service
User Offline
Joined: 15th May 2011
Location: Australia
Posted: 15th Jul 2011 08:58
I've uploaded a short demo which is only 40% done.

http://www.mediafire.com/?j8bndwu6v66dbbb

Jack E. Barnett

I laugh at others illiteracy.
Desecrated Studios
10
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Jan 2011
Location: Kirtona
Posted: 15th Jul 2011 09:17
I will surely download that tomorrow, hope it's good!

Also, my computer can play Crysis 2 at 60fps on max settings fine. But i can only play Crysis 1 on i think some medium and some high settings and i don't even get 60fps. So if you want a really good computer try to find something that can play crysis 1 on max settings

But thanks again for the demo link!

-Josh
Website is under construction
System Specs: AMD Phenom x3 2.2GHz, 4GB DDR2 RAM, 1TB HD, HD Radeon 5770 1GB, 22in Acer Monitor
OmegaWolf98
10
Years of Service
User Offline
Joined: 15th May 2011
Location: Australia
Posted: 15th Jul 2011 09:28
No problem but I'm still working on that level.

Jack E. Barnett

I laugh at others illiteracy.
Desecrated Studios
10
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Jan 2011
Location: Kirtona
Posted: 15th Jul 2011 09:34
Alright

-Josh
Website is under construction
System Specs: AMD Phenom x3 2.2GHz, 4GB DDR2 RAM, 1TB HD, HD Radeon 5770 1GB, 22in Acer Monitor
OmegaWolf98
10
Years of Service
User Offline
Joined: 15th May 2011
Location: Australia
Posted: 15th Jul 2011 09:36
I also have to fix up the storyline as well.

Jack E. Barnett

I laugh at others illiteracy.
Desecrated Studios
10
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Jan 2011
Location: Kirtona
Posted: 15th Jul 2011 09:43
It's alright, my game i had to stop making it because i have ran out of ideas. It sucks because there is so much that i can do with FPSC but i run into something that doesn't work right and then i just cannot progress at all. Once i can think of some new ideas i will continue it, but for now im working on weapon modding. You can check out my thread in Product Chat

But my storyline kind of sucks, since almost everything has been made for FPSC already. FPSC just needs more segments than entities, or the same amount. I have like 1000 entities but only like 100 segments = not good. I can only create so many environments with those segments, but i have tons of entities to fill those environments up. Sorry im just talking away, its 3am where i live and i have no idea why im still awake.

But yeah haha

-Josh
Website is under construction
System Specs: AMD Phenom x3 2.2GHz, 4GB DDR2 RAM, 1TB HD, HD Radeon 5770 1GB, 22in Acer Monitor
OmegaWolf98
10
Years of Service
User Offline
Joined: 15th May 2011
Location: Australia
Posted: 15th Jul 2011 09:45
I have 14 GB's of FPSC stuff and I don't know what to do with it.

Jack E. Barnett

I laugh at others illiteracy.
Desecrated Studios
10
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Jan 2011
Location: Kirtona
Posted: 15th Jul 2011 10:52
HOLY

How long have you been using FPSC? I started just this year and i think i have like 5-6gb. Wow! Im guessing you got a lot of media from FPSFree.com before it got shutdown. Or you just have a lot of model pack

Do you make models/entities/segments/etc?

-Josh
Website is under construction
System Specs: AMD Phenom x3 2.2GHz, 4GB DDR2 RAM, 1TB HD, HD Radeon 5770 1GB, 22in Acer Monitor
OmegaWolf98
10
Years of Service
User Offline
Joined: 15th May 2011
Location: Australia
Posted: 15th Jul 2011 11:02
I only do rigs. I downloaded a lot of free media as well.

Jack E. Barnett

I laugh at others illiteracy.
Desecrated Studios
10
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Jan 2011
Location: Kirtona
Posted: 15th Jul 2011 11:08
Nice, oh and i was really bored so i downloaded the game demo. Here we go

1. I love the cyan light!
2. I like/hate how the guys jump out at you through the doors
3. The textures on the walls were nice, but not seamless. Meaning if you have a 2 floor room, the textures don't flow. if you know what i mean.
4.I was playing this at about 5fps on my laptop, so these aren't accurate results...
5. I like the weapon choice, g22 right? From EAI or MP? Will there be more weapons? If so what should i be expecting?

Anyways, i liked the game so far and i can't wait to see more You don't have to answer the gun question if you don't want to spoil anything. But good job!

-Josh
Website is under construction
System Specs: AMD Phenom x3 2.2GHz, 4GB DDR2 RAM, 1TB HD, HD Radeon 5770 1GB, 22in Acer Monitor
OmegaWolf98
10
Years of Service
User Offline
Joined: 15th May 2011
Location: Australia
Posted: 15th Jul 2011 11:18
I didn't buy the glock from the store, my friend got me model pack 9 and 10 for my birthday but I got the colt 45 from the custom rigs then rigged a glock to it.

I hope that doesn't make me a pirate.

Jack E. Barnett

I laugh at others illiteracy.
OmegaWolf98
10
Years of Service
User Offline
Joined: 15th May 2011
Location: Australia
Posted: 15th Jul 2011 11:27
But I will put all of model pack 9 and 10 in there.

Jack E. Barnett

I laugh at others illiteracy.
Desecrated Studios
10
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Jan 2011
Location: Kirtona
Posted: 15th Jul 2011 11:34
Awesome! Will you be modding the guns? As in camo's? iron sights? scopes? etc? If so i can assist you if you want!

Quote: "I hope that doesn't make me a pirate."


I don't think so, but you might want to ask one of the experts

-Josh
Website is under construction
System Specs: AMD Phenom x3 2.2GHz, 4GB DDR2 RAM, 1TB HD, HD Radeon 5770 1GB, 22in Acer Monitor
OmegaWolf98
10
Years of Service
User Offline
Joined: 15th May 2011
Location: Australia
Posted: 15th Jul 2011 11:36
Yeah I might do that.

Jack E. Barnett

I laugh at others illiteracy.
OmegaWolf98
10
Years of Service
User Offline
Joined: 15th May 2011
Location: Australia
Posted: 15th Jul 2011 11:37
And I will do some retextures.

Jack E. Barnett

I laugh at others illiteracy.
OmegaWolf98
10
Years of Service
User Offline
Joined: 15th May 2011
Location: Australia
Posted: 15th Jul 2011 12:05
I'm actually rigging at the moment.

Jack E. Barnett

I laugh at others illiteracy.
Desecrated Studios
10
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Jan 2011
Location: Kirtona
Posted: 15th Jul 2011 12:09
it's 5am where i live, im going to bed. But i hope the rigging turns out good!

Good luck!

-Josh
Website is under construction
System Specs: AMD Phenom x3 2.2GHz, 4GB DDR2 RAM, 1TB HD, HD Radeon 5770 1GB, 22in Acer Monitor
OmegaWolf98
10
Years of Service
User Offline
Joined: 15th May 2011
Location: Australia
Posted: 15th Jul 2011 12:27
Thanks.

Jack E. Barnett

I laugh at others illiteracy.
OmegaWolf98
10
Years of Service
User Offline
Joined: 15th May 2011
Location: Australia
Posted: 17th Jul 2011 10:00
The first level is nearly done.

Jack E. Barnett

I laugh at others illiteracy.
Desecrated Studios
10
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Jan 2011
Location: Kirtona
Posted: 17th Jul 2011 12:09
Awesome sauce, more screens maybe?

-Josh
Website is under construction
System Specs: AMD Phenom x3 2.2GHz, 4GB DDR2 RAM, 1TB HD, HD Radeon 5770 1GB, 22in Acer Monitor
OmegaWolf98
10
Years of Service
User Offline
Joined: 15th May 2011
Location: Australia
Posted: 17th Jul 2011 12:21
Yeah but not tonight.

But I will attempt to update the current link in a couple of minutes.

Jack E. Barnett

I laugh at others illiteracy.
Desecrated Studios
10
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Jan 2011
Location: Kirtona
Posted: 17th Jul 2011 13:33
Alright, well im going to bed (6:30am). I will check this thread when i come back

-Josh
Website is under construction
System Specs: AMD Phenom x3 2.2GHz, 4GB DDR2 RAM, 1TB HD, HD Radeon 5770 1GB, 22in Acer Monitor
OmegaWolf98
10
Years of Service
User Offline
Joined: 15th May 2011
Location: Australia
Posted: 17th Jul 2011 14:18
Ok.

Jack E. Barnett

I laugh at others illiteracy.

Login to post a reply

Server time is: 2021-12-05 11:42:49
Your offset time is: 2021-12-05 11:42:49