Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

FPSC Classic Models and Media / Problem with my texture. Please Help!

Author
Message
Beastlymaps
11
Years of Service
User Offline
Joined: 17th Nov 2010
Location:
Posted: 1st Aug 2013 06:39
I have made a grass texture that has transparency at the top of it so the model actually looks like grass instead of a square, but when I test it, I keep getting these lines at the top of my grass... Is there something wrong with my texture? Any help is appreciated, Thank you. I attached a picture to show what I am talking about.

-Http://Beastlymaps.webs.com

Attachments

Login to view attachments
born for game
13
Years of Service
User Offline
Joined: 24th Mar 2008
Location:
Posted: 2nd Aug 2013 06:25
I think the texture is not very "clean" for some "lines" on the uvmap.


Chris Bamber
Retired Moderator
11
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Oct 2010
Location:
Posted: 2nd Aug 2013 15:00
Is your UVW Map touching the sides of your texture plate?

If you have UVW Data hitting 0.0 or 1.0, reduction in texture quality may see it pulling data from the other side of the texture as it loops.

If this is the case, try putting a border in between your UVW Map and the edge of your texture... e.g..

Bad


Better


Hope this fixes the issue...

TGC Store Artist Tag : Kasseyus

IT'S A TRAP!
Willow
3D Media Maker
11
Years of Service
User Offline
Joined: 9th Aug 2010
Location: PA
Posted: 2nd Aug 2013 15:35
If you need a little help with your textures, just send me a email and I'll help you out as much as I can.

Login to post a reply

Server time is: 2022-01-25 20:10:38
Your offset time is: 2022-01-25 20:10:38