Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

DarkBASIC Professional Discussion / Foreign Font Support

Author
Message
Brian Lancaster
10
Years of Service
User Offline
Joined: 20th Dec 2013
Location: Oakland, CA
Posted: 29th Nov 2020 22:35
I've checked the forums, and I'm pretty sure it's a closed issue because DarkBASIC is no longer officially being supported and the feature appears broken.

But I've had multiple people on Steam from Russia, Japan, etc., who are offering to localize my game, Brigand: Oaxaca. Is there any chance to get foreign fonts working? It says how in the help files, but it's not working. If I could get any help on this, I could make a lot more money, and it would help me drastically. Does anyone have example code of foreign fonts working? Thanks.

Link: https://store.steampowered.com/app/652410/Brigand_Oaxaca/
James H
16
Years of Service
User Offline
Joined: 21st Apr 2007
Location: St Helens
Posted: 29th Nov 2020 23:18
I think this may be what you are after? Hope it helps, its been a very long time but should work...I don't currently have access to a machine due to personal circumstances.

https://forum.thegamecreators.com/thread/213618?page=4#msg2558084
Win 7 Pro 64 bit SP1, AMD A4-5300 APU 3.4GHz, 8GB DDR3, NVidia GeForce GTX 750 1GB GDDR5, ASUS A55BM-E
Brian Lancaster
10
Years of Service
User Offline
Joined: 20th Dec 2013
Location: Oakland, CA
Posted: 30th Nov 2020 00:16
Thanks, man. I'm gonna check this out. But holy shit, it's gonna be a while.
James H
16
Years of Service
User Offline
Joined: 21st Apr 2007
Location: St Helens
Posted: 30th Nov 2020 01:15
No worries lol It took a while to suss out and that is about as much as I remember!!! Re-read it just now and thought to myself, never mind the whole process, what the hell language was I talking hahahaha! It's typical of me to not explain things well!!
Win 7 Pro 64 bit SP1, AMD A4-5300 APU 3.4GHz, 8GB DDR3, NVidia GeForce GTX 750 1GB GDDR5, ASUS A55BM-E
Kuper
16
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2008
Playing: Planescape:Torment
Posted: 30th Nov 2020 03:05
You can use font plugin
http://dbcc.zimnox.com/?page=resources
or just use atlas texture which is more effective.
Brian Lancaster
10
Years of Service
User Offline
Joined: 20th Dec 2013
Location: Oakland, CA
Posted: 30th Nov 2020 08:41 Edited at: 30th Nov 2020 08:46
I'm gonna try out the font plugin tomorrow, but where's the atlas textures plugin? I refuse to use images for text. Too much work to do that.

Thank you, though. Amazing webpage.
Kuper
16
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2008
Playing: Planescape:Torment
Posted: 1st Dec 2020 06:59
You can grab it here:
https://forum.thegamecreators.com/thread/92836
There are 2 of them: BMP Font Plugin and BMP Font Kit

Login to post a reply

Server time is: 2024-04-14 08:36:48
Your offset time is: 2024-04-14 08:36:48