Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

AppGameKit Studio Chat / AppDevKit Crashing

Author
Message
puzzle20
User Banned
Posted: 3rd Nov 2023 21:20
Getting occasional crashes in appdevkit when clicking debug.

ryzen 1700 8 core
amd rx 490 4gb
32 gb ram
ubuntu 20

Gamegurumax usually crashes at startup screen. If it gets to terrain I can save settings but generate terrain crashes everytime.
Virtual Nomad
Moderator
18
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Dec 2005
Location: SF Bay Area, USA
Posted: 4th Nov 2023 00:43
assuming you're talking about AppGameKit but you're gonna need to give more details.

ie, could it be specific code? does it happen with something as simple as the default code or ?

and, is this the built-in IDE or VSCode or ?

what does it do on WIN where your GGMax post can't be ubuntu?
Dark_ITheI _Angel
21
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Sep 2002
Location:
Posted: 4th Nov 2023 12:35
I was just yesterday getting crashes and Ram/Disc would go 100% when clicking debug or play. Problem was if setscreenresolution and or sync is not in the loop, it would show nothing and just take insane ressources.
Animals
Virtual Nomad
Moderator
18
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Dec 2005
Location: SF Bay Area, USA
Posted: 4th Nov 2023 20:55 Edited at: 4th Nov 2023 20:55
@puzzle20,

i'm not sure if the debugger respects the IDE setting under Edit/Preferences/IDE/IDE Update Interval but if it's set to Full Speed, you might notch it down and see if that helps.

otherwise, in general, some like to use SetSyncRate() @ 0 which will pound your system.

meanwhile, more details (code examples, etc) might help.
Aidan
User Banned
Posted: 5th Nov 2023 16:55 Edited at: 5th Nov 2023 17:20
Probably got some intensive game logic with amazing Infinite loops somewhere

We all can decipher anything.

Please send as VM suggest your bit of code it's struggling on

Edit.


Does it crash in game?
Why would use debug if it doesn't?
Are you overloading or corrupting a menblock? Please conform to the menblock structures.
puzzle20
User Banned
Posted: 4th Dec 2023 21:25
It occurs when I copy a section of code and paste it in a different spot quite often. It will crash at debug but simply restarting and clicking debug it works. I noticed at times the color high lighting is off.
Comments appear as executable code. AGK.
qweQua
1
Years of Service
User Offline
Joined: 24th Oct 2022
Playing:
Posted: 5th Dec 2023 09:41
This happens to me occasionally when on the linux version of AppGameKit studio when pressing debug or inother situations.

Login to post a reply

Server time is: 2024-02-26 12:22:54
Your offset time is: 2024-02-26 12:22:54